Bílí Tygři Liberec

Gríger přidal na Německém poháru asistenci. Kváča dochytal utkání s Ruskem

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Krefeld/Helsinki/Liberec – Během víkendu vyvrcholila závěrečnými zápasy reprezentační přestávka a v akci bylo opět několik Tygrů. Hned tři z nich pomohli Slovensku ke druhému místu na turnaji v Německu, za Česko poté neočekávaně nastoupil Petr Kváča.

Dávid Gríger svůj nejlepší duel na Německém poháru zažil již ve čtvrtek, kdy třemi body pomohl Slovensku skolit Švýcary. V sobotu poté naši východní sousedé vyzvali „B“ tým Ruska, který porazili 3:1 a liberecký forvard se na výhře podílel jednou přihrávkou. Do tohoto zápasu už také naskočil Michal Ivan, jenž musel první střetnutí vynechat kvůli vynucené karanténě.

Oba dva společně ještě s Mislavem Rosandičem naskočili i do nedělního duelu s domácím Německem, v němž Slováci prohráli 1:4 a na turnaji obsadili konečné druhé místo.

Zato česká reprezentace prohrála na úvodním podniku EHT po Švédsku i s domácím Finskem a proti Rusku tak chtěla uhrát aspoň jedno vítězství. Již ve druhé třetině však národní tým prohrával se sbornou 0:4 a Štěpána Lukeše vystřídal v bráně Petr Kváča, jenž tak neplánovaně zasáhl na Karjale do druhého utkání. Liberecký gólman už sice gól nepustil, jenže Česko už se na obrat nezmohlo a obsadilo poslední místo.


FOTO: Hockey Slovakia a Jan Beneš (Český hokej)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit