Bílí Tygři Liberec

Hlavní strůjce obratu Michal Birner: Bylo to o nervy, tohle jsem ještě asi nezažil

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Na tenhle zápas budou liberečtí fanoušci vzpomínat ještě hodně dlouho. Tygři proti pražské Spartě předvedli neskutečný obrat, když stav 2:6 po první třetině otočili na konečných 8:7 po prodloužení. Jedním z hlavních strůjců vítězství byl Michal Birner, který vstřelil hattrick. "Byla to práce celé lajny, já už jsem jen zakončoval," chválí své spoluhráče liberecká šestnáctka.

Michale, gratuluju k neskutečnému obratu, jaké jsou po takovémhle zápase pocity?
Bylo to o nervy. Prohrávat po první třetině 2:6 je ostuda. V kabině jsme si k tomu něco řekli, nechtěli jsme vypustit žádný souboj. Nechci říct, že jsme věřili v obrat, spíš jsme se snažili dělat ty důležité věci svědomitě a nachystat se tak na další zápasy. To nám pak přineslo ovoce. Pro soupeře nebylo hrát s takovým náskokem vůbec lehké, byli pod tlakem a začali se strachovat o vítězství, čehož jsme pak využili.

Jak se dá ten nepovedený začátek vysvětlit?
Laxnost, tohle se prostě nemůže stávat. Začalo to už od prvního střídání, měli jsme nějaký plán, ale nakonec to bylo úplně opačně. Sparta byla rychlejší a zaslouženě nám tam nasypala šest gólů.

Věřili jste si před prodloužením, že ten obrat dokonáte?
Já osobně jsem si myslel, že už to rozhodneme v té přesilovce. Nesehráli jsme ji špatně, nějaké šance tam byly, bohužel jsme je nevyužili. My ale máme hodně šikovné hráče a já jsem věřil, že si v tom prodloužení vypracujeme nějaké přečíslení, a to se přesně stalo.

Co se dělo v jednotlivých přestávkách v kabině?
Bylo to docela v klidu, přece jenom to je teprve druhé kolo. Víme, kde nás tlačí bota, a něco jsme si k tomu řekli. Láďa Šmíd si vzal slovo a nahecoval nás, nechtěli jsme vypustit jediné střídání. V té druhé třetině to tak sice moc nevypadalo, Sparta si vypracovala nějaké šance, Švára je ale naštěstí pochytal. V poslední dvacetiminutovce jsme do toho dali všechno a nakonec to vyšlo.

Tobě se osobně dařilo, ten obrat si dokonal čistým hattrickem...
Byla to práce celé lajny, já jsem vždy jen zakončoval. Samozřejmě to bylo hezké, bylo tam hodně emocí, nevím, kolik takových zápasů jsem v životě zažil. Jsem rád, že se pak chytli i diváci, hodně nám pomohli. Trochu mě akorát mrzí, že na začátku pískali na Justina v bráně, který v tom podle mě byl nevinně. Nebýt jeho, s Hradcem bychom nevyhráli. Dneska jsme mu měli pomoct dostat do zápasu, jenže to jsme neudělali a on teď bohužel vypadá, tak jak vypadá. My mu ale pořád věříme, je to fantastický gólman.

Co vám ty první dva zápasy ukázaly?
Inkasovali jsme deset branek ve dvou duelech, takže je jasné, že musíme zapracovat na obraně. To ale není jen o becích a o gólmanovi, to je práce všech lidí, kteří jsou v tu chvíli na ledě. Víme, že jsme ofenzivní a že nějaké góly dáme, ale dozadu je to spíš o tom, jak se komu chce. V té třetí třetině jsme ukázali, že to umíme, hráli jsme hodně obětavě. Když chceme, tak jsme dobří i dozadu (úsměv).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit