Bílí Tygři Liberec

Hned čtyřnásobná tygří stopa v reprezentaci! Nominováni Kvapil, Birner, Lenc a Filippi

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři se na blížících se Beijer Hockey Games ve Švédsku budou moci pochlubit hned čtyřmi zástupci. Do české reprezentace byli nominováni Tomáš Filippi, Michal Birner, Marek Kvapil a Radan Lenc.

V probíhající sezoně má za sebou nejvíce zkušeností s reprezentačními duely Radan Lenc, který se představil na obou dosavadních podnicích Euro Hockey Tour. V pěti utkáních si připsal jednu branku, v součtu s předchozími sezonami pak má na svém kontě už patnáct odehraných zápasů v národním týmu.

Zbylá trojice se pak letos v reprezentaci představí poprvé. Ani pro jednoho z Tygrů však zdaleka nepůjde o premiéru. Vždyť třeba Michal Birner odehrál ve své kariéře za český tým již 63 zápasů, v nichž posbíral 24 bodů. V minulé sezoně si zahrál na olympijských hrách, starotval i na dvou světových šampionátech.

Michal Birner s kotoučem na holi

Bohatou bilanci v národním týmu má na svém kontě Marek Kvapil, který se do reprezentace vrací poprvé od ročníku 2016/17. V součtu se může pochlubit čtyřicítkou reprezentačních startů. Ve své sbírce má například zlatou medaili z mistrovství světa 2010.

Kvarteto reprezentantů uzavírá Tomáš Filippi. Pravidelného člena národního týmu zbrzdilo v minulé sezoně nepříjemné zranění zad a vůbec poprvé od ročníku 2012/13 se ani jednou do reprezentace nepodíval. Nyní znovu oblékne dres s lvem na prsou a rozšíří stávající sbírku 37 startů.

Tým trenéra Říhy se sejde v pondělí 4. února v Praze, dva dny poté odletí do Stockholmu, kde sehrají všechny zápasy Beijer Hockey Games. Ve čtvrtek 7. února vyzvou Češi domácí Švédy, o víkendu pak hrají s Finskem a Ruskem.

Marek Kvapil

Nominace české reprezentace na Beijer Hockey Games 2019

Brankáři:
Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec).

Obránci:
Adam Polášek (Nižněkamsk, KHL), Marek Hrbas (Chabarovsk, KHL), Ondřej Vitásek (Kunlun, KHL), Tomáš Kundrátek (Davos, Švýcarsko), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko), Ondřej Němec, Jan Štencel (oba HC Kometa Brno), Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Petr Zámorský (Mountfield HK).

Útočníci:
Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Roman Horák (Växjö, Švédsko), Jan Kovář, Milan Gulaš (oba HC Škoda Plzeň), Marek Kvapil, Michal Birner, Tomáš Filippi, Radan Lenc (všichni Bílí Tygři Liberec), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), Petr Holík, Martin Zaťovič (oba HC Kometa Brno), Patrik Zdráhal (HC VÍTKOVICE RIDERA), Matěj Stránský (Mora, Švédsko), Radek Koblížek (Oulu, Finsko).

Radan Lenc

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit