Bílí Tygři Liberec

Hrabík s Jeníkem zamíří na kemp reprezentační dvacítky

Date of publication Author Redakce

Liberec - Spolu s s postupující na novou sezonu se také blíží první reprezentační akce mládežnických kategorií. Na soustředění národního týmu do 20 let, jehož vrcholem bude v nadcházející sezoně světový šampionát v kanadském Vancouveru, vyrazí už v první polovině června Kryštof Hrabík a Jan Jeník.

Už během prvních mládežnických srazů se pomalu začínají rodit výběry, které budou v následující sezoně reprezentovat dané kategorie. Právě dvacítka se může těšit na velmi kvalitní kádr, vždyť do dané kategorie věkově stále patří účastníci letošního mistrovství světa Filip Chytil a Martin Nečas nebo třeba Filip Zadina, který zazářil na posledním světovém šampionátu do 20 let.

Ani jeden z těchto hráčů nechybí v nominaci na první soustředění nově se rodící dvacítky, které se uskuteční v rakouském Salzburgu od 12. do 17. června. Kromě nich se však budou novému trenérovi Václavu Varaďovi hlásit také hned dva Bílí Tygři, Kryštof Hrabík a Jan Jeník.

Urostlý forvard Kryštof Hrabík už je v dresu dvacítky známým jménem. Zahrál si na mistrovství světa v Buffalu, kde nastupoval pod koučem Filipem Pešánem. To Jan Jeník do loňské sezony patřil do kategorie do 18 let, v jejímž dresu si zahrál na nedávném světovém šampionátu.

Hrabík s Jeníkem však nemusí být jedinými Tygry, kteří na soustředění zamíří. Mezi náhradníky, kteří jsou připraveni nahradit případné vypadnuvší hráče, se totiž nacházejí také Jan Bednář a Ondřej Chrtek, kteří už rovněž mají zkušenosti se starty v tygřím A-týmu.

Hned první pozvánka do mládežnických národních týmů tak naznačuje, že ani v nové sezoně nebudou mít Bílí Tygři nouzi o zástupce v jednotlivých reprezentačních výběrech.

Jan Jeník

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit