Bílí Tygři Liberec

Hrdinové v duelu plném hattricků: To jsme ještě nezažili, shodli se Jiruš a Aubrecht

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Vsetín/Liberec - Hattrikoví hrdinové v bláznivém zápase. Duel juniorky Vsetína s Bílými Tygry nabídl jedenáct branek, hned tři střelci zkompletovali hattrick. Během střetnutí se prosadil domácí Daniel Klímek, ale také Vojtěch Jiruš a David Aubrecht. „Tři hattricky. To jsme určitě ještě nezažili,“ shodli se oba hlavní aktéři výhry Severočechů. „Já dal poslední v páté třídě,“ dodal s úsměvem Aubrecht.

Vojto, jak jsi viděl zápas proti Vsetínu?
Byl to hodně bruslivý zápas. Vsetín hrál na tři lajny, dobré utkání. Nejdřív se nám moc nechtělo bruslit, soupeř měl víc ze hry, ale dokázali jsme se vzpamatovat a hráli jsme, jak jsme chtěli. Určitě bylo důležité, že jsme rychle dokázali reagovat na góly soupeře.

„Hattrick? Taky štěstí. Padly takové náhodné góly, až to bylo zvláštní"

Dal jsi hattrick. Jak padl?
Bylo to trochu i štěstí. První gól jsem dal z dorážky, puk se ke mně dostal. U druhé branky jsem vystřelil bekhendem, kotouč se sotva došoural za brankovou čáru, ale gólmanovi střela propadla. A třetí gól jsem hodil gólmanovi do nohy zpoza brány. Vážně hrozné štěstí. Padly takové náhodné góly, až je to zvláštní.

Kdy jsi hattrick vstřelil naposledy?
Asi minulý rok v přípraváku za mladší dorost. Je to pro mě velký svátek, v aktuální sezoně se mi moc gólů nedařilo dávat a teď jsem si tak trochu ulevil.

Věděl jsi vůbec, jak všechny branky oslavit?
Hlavně jsem se je snažil slavit s týmem, bez kluků bych ty góly nedal. Neměl jsem žádné speciální oslavy. Byl jsem rád, že mi to tam spadlo, hlavně, že branky pomohly ke třem bodům.

Bek David Aubrecht o bodech:

„Zápas se Vsetínem byl náročný už jen kvůli tomu, že jsme den předtím odehráli náročné utkání s Brnem. Každopádně zvládli jsme to a máme šest bodů. Byla škoda, že Na Lapači nebylo moc diváků, myslím, že na nás v Liberci chodí daleko víc fanoušků, za což jsme rádi.“



Určitě ses snažil nějak střeleckou smůlu prolomit, že?
Snažil. Na tréninku mi zakončení občas vycházelo, ale v zápase jsem se pak trápil... Pálil jsem hrozně šancí. Ale že by to byla nějaká deka, to ne. V hlavě jsem to neměl.

Pamatuješ na zápas, kde by padly tři hattricky?
Stalo se to naposledy asi tak někdy v páté třídě. Tehdy padalo hodně hattricků (směje se).

Co vám k výkonu říkal trenér?
Chválil nás. Odvezli jsme si z tripu do Liberce šest bodů, což je velmi dobré. Škoda, že nám nevyšlo prodloužení.

Bek David Aubrecht o hattricku:

„U prvního gólu jsem jel s Benjaminem Vomáčkou 2 na 1. Vystřelil jsem a trefil jsem se kousek nad beton. Druhá branka padla během přesilové hry, když jsem si sjel před bránu, Adam Charvát dobře vystřelil a mně se povedlo puk tečovat gólmanovi pod lapačku. Třetí gól jsem trefil do prázdné brány, když jsem vystřelil z půlky hřiště. Myslím, že mi kluci hattrick přáli, ale na led jsme šli hlavně s tím, že musíme dostat puk ven z pásma. To se nám povedlo, Honza Žemba mi nahrál a já to zkusil.“



Čím to, že prodloužení v poslední době vyhrávají soupeři?
To nevím. Měli jsme to takto na začátku sezony, ale zlepšili jsme se. Určitě se na tom dá pracovat, makáme na prodloužení během tréninků. Hrajeme 3 na 3 a snažíme se komplexně připravovat. Příště to snad dopadne lépe.

Na čem dalším ještě musíte zamakat?
Máme hodně vylučovaných hráčů, což je náš největší problém. Dva poslední zápasy před Brnem jsme měli hrozně vyloučených. S Vítkovicemi jsme prohráli a trápilo nás, že chodíme často na trestnou lavici. Zase na druhou stranu máme vysoké procento ubráněných přesilovek soupeře, blokování střel může být určitě klíč k úspěchu v dalších zápasech.

Jak vlastně vnímáš přechod do juniorky?
Je to celkově rychlejší hokej, než jsem hrál v minulém roce v dresu mladšího dorostu. Hra je také víc kontaktní, ale pár startů jsem měl za starší dorost už vloni, takže jsem si zvykl, protože to bylo hodně podobné.

Bek David Aubrecht o posledním hattricku:

„Hattrick jsem vstřelil naposledy snad v páté třídě. Radost jsem měl opravdu velikou, radoval jsem se pokaždé stejně. Každopádně ještě jsem nezažil zápas, kde byl padly tři hattricky. Trenér nám pogratuloval, byl velmi rád, že jsme z takové dálky přivezli šest bodů. Museli jsme také pak za odměnu přinést s Vojtou do kabiny svačinu.“



Na druhou stranu je ale velká konkurence, že?
Je to tak. Bylo nás na začátku sezony čtyřicet, muselo se vybrat dvacet hráčů. Konkurence je velká. Po jakékoliv nemoci nebo zranění se o místo musíte prát zase od začátku. Když se náhradníkovi začne dařit, boj o místo je těžký.

„Nečekal jsem, že bych mohl dát hattrick. Jsem spokojený, nemám si na co stěžovat"

Jak bys ohodnotil svoje výkony v aktuálním ročníku?
Můžu říct, že jsem zatím spokojený a to i co se bodování týče. Nečekal jsem, že na tom budu takto a už vůbec ne, že bych mohl dát hattrick. Nemám si na co stěžovat.

Mimochodem pokladník musel mít z hattricku radost.
Spíš mamka. Musela něco upéct klukům do kabiny, takže si trochu zanadávala.

Vojtěch Jiruš se řítí do útoku

Máte před sebou ještě podstatnou část nadstavby. Není těžké udržet koncentraci, když máte postup do play-off jistý?
Snažíme se do každého zápasu chodit naplno, abychom se co nejlépe připravili právě na play-off. Kdybychom nehráli naplno, nic nám to nedá. Musíme vyhrávat, abychom se naučili vyhrávat.

Kdo podle tebe patří k nejtěžším protivníkům?
Velmi dobrý tým má Sparta, která disponuje nadupaným útokem. Salcburk je také velmi kvalitní tým. Hráči Red Bullu jsou hrozně rychlí a velmi přesně si dokáží nahrát, těžko se brání. Na druhou stranu každý tým má svou kvalitu a něco do sebe.

Vojtěch Jiruš v předbrankovém prostoru

Co je vaše výhoda?
Umíme hrát výborně jako tým. Semknout se a bránit, v tom se nám zatím daří. Proměňujeme také šance, když nemáme špatný den. Myslím, že se nám zatím docela daří. Máme nejvíc vyloučených, ale zase máme výborné oslabení. Na tom asi něco taky bude.

„Kluci se na tripy těší. Na hotelech je zábava, ale po 4,5 hodinách ze Vsetína jsme byli rozbití"

Těžké teď ale bude individuální výkony obhájit. Asi by ses nezlobil, kdyby se ti povedlo na formu navázat.
Určitě bych byl rád, kdybych to tak měl. Jedeme do Budějovic a do Salcburku. Oba týmy jsou velmi kvalitní, budeme to mít hodně těžké. Snad tam něco spadne, ale nejdůležitější je, abychom hráli dobře jako tým a odvezli si další body.

Jak vlastně tým vnímá dlouhé tripy k soupeřům?
Je to o něco namáhavější, ale nemyslím, že by to bylo o tolik horší. Kluci se na tripy těší, protože je na hotelech zábava. Minulý týden jsme vyjížděli v půl osmé a většina hráčů ještě dospávala noc. Přijeli jsme, odehráli zápas a spali jsme v Brně. Každopádně cesta zpátky ze Vsetína byla horší. Po 4,5 hodinách jsme byli rozbití. I tak jezdím na tripy rád a asi nejsem jediný. Je to něco jiného, než jezdit na zápas a pak autobusem hned zpátky.

Vojtěch Jiruš se soupeřem na zádech

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit