Bílí Tygři Liberec

Hudáček, Will či Ordoš. Jak se daří bývalým Tygrům v elitních evropských soutěžích?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Skvělé výsledky libereckého klubu v předešlých letech vyústily v to, že několik ze strůjců těchto úspěchů teď hraje v těch nejprestižnějších evropských ligách. Jak se daří bývalým Tygrům, kteří momentálně nastupují v KHL, švédské nebo finské lize?

Tygři se v posledních sezónách vždy mohli spolehnout na kvalitní brankáře, a není tak překvapením, že obě gólmanské opory z minulých let teď hrají v elitních evropských soutěžích. Tím prvním z nich je Roman Will, který chytá za Traktor Čeljabinsk v ruské KHL. A nevede se mu vůbec špatně!

Osmadvacetiletý brankář přišel do Ruska ze švédského Rögle, kde z individuálního pohledu prožil úspěšnou sezónu. Kvalitní výkony podává i v Čeljabinsku, za který letos zatím odchytal 35 zápasů a úspěšnost zákroků si drží okolo 92 %. Průměrně inkasuje něco málo přes dva góly na utkání a mezi třemi tyčemi se pravidelně střídá s Ivanem Fedotovem. Traktor se aktuálně nachází na páté příčce východní konference a pravděpodobně tak postoupí do play-off. Jak se Romanu Willovi bude dařit v nejdůležitější části sezóny?

Angažmá v zahraničí si vychytal i fantom loňské sezóny Dominik Hrachovina. Ten letos nastupuje za finskou Tapparu, kde doposud nastoupil do patnácti utkání. I on má kolegu, s kterým se pravidelně střídá, za stejný tým totiž chytá mladý Christian Heljanko. Oba zatím předvádí dobré výkony, Tappara se momentálně nachází na osmé příčce, situace ve finské tabulce je ale velmi vyrovnaná. Hrachovina si letos připsal i první start za národní tým a v Moskvě si proti Finsku hned při svém debutu připsal čisté konto. Další šanci dostane na švédských Beijer Hockey Games.


V ruské KHL nastupuje také další opora minulého ročníku Libor Hudáček. Slovenský útočník obléká dres Nižněkamsku, kde mimo jiné vládne týmové produktivitě. Letos zatím nastoupil do 46 utkání, v nichž zaznamenal skvělých 17 gólů a 20 přihrávek. Nižněkamsk už ale ztratil šanci na postup do play-off, pro exlibereckého kanonýra tak sezóna brzy skončí.

Mimochodem, do stejného klubu před sezónou zamířil i běloruský obránce Roman Graborenko, jenž v minulé sezóně také hrál za Bílé Tygry. Angažmá v Nižněkamsku mu ale nevyšlo podle představ a po devíti zápasech, v nichž si připsal dva kanadské body, z týmu odešel. Od té doby zatím za žádný jiný klub nenastoupil.

Dobré výkony z předešlých let vynesly zahraniční angažmá i Janu Ordošovi, který pod Ještědem působil už od mládežnických kategorií. Šikovný útočník vyslyšel lákání švédského týmu IK Oskarshamn. Zatím v jeho dresu odehrál 39 zápasů, v nichž nasbíral 12 kanadských bodů. Jeho výkony nezůstaly bez povšimnutí trenéra národního týmu Filipa Pešána, jenž ho nominoval už na dva podniky Euro Hockey Tour.


Úvodní foto: hokej.cz

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit