Bílí Tygři Liberec

Jako první zápas to šlo, usmívá se Tomáš Filippi

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zápas dvou velkých návratů. Tak by se dal označit pondělní duel s Jihlavou. Kromě Michala Bulíře totiž v tygřím dresu opět naskočil do utkání také Tomáš Filippi. "Bylo to lepší, než jsem čekal," usmíval se po závěrečné siréně.

Jak ses na ledě po dlouhé pauze cítil?
Bylo to asi lepší, než jsem sám čekal. Po pravdě jsem si myslel, že budu po zápase úplně hotový. Měli jsme naštěstí zátěž rozlouženou mezi čtyři lajny, takže to šlo. Dostali jsme se do tempa, zároveň jsme si na střídačce odpočinuli.

Předpokládám, že muselo být těžké hokej sledovat pouze od televize?
Už jsem ani nevěděl, co mám dělat. Nebavilo mě akorát sedět doma nebo trénovat. Ale hlavně jsem rád, že to byl návrat úspěšný a že jsme vyhráli.

Záda, s nimiž jsi dlouho laboroval, vydržela utkání bez úhony?
V současné chvíli nemám žádné problémy, ani po zápase jsem je necítil. Maximálně jsem byl unavený, ale záda byly v pořádku. To je dobré znamení. Zdá se, že by to mohlo být dobré.

Kdy se definitivně rozhodlo, že nastoupíš?
Filip Pešán už to měl v hlavě asi tak dva týdny. (úsměv) Na ledě jsem se v tréninku cítil dobře, v neděli před zápasem jsem si ověřil, že mě nic nebolí. Už nebylo na co čekat. Proto jsem se definitivně rozhodl, že půjdu do zápasu.

Vrátil ses ve stejnou dobu, jako Michal Bulíř. Jako byste snad byli domluvení?
Já ani nevěděl, že se bude vracet. Ale je to dobře. Bulda je kvalitní hokejista a týmu jistě v klíčové fázi sezony hodně pomůže. Je dobře, že je zpátky.

Jak se ti hrálo spolu s dlouholetým parťákem Jaroslavem Vlachem?
Musíme ještě na lecčems zapracovat. Spolu s Martinem Bakošem se všichni tři musíme hlavně zlepšit směrem dopředu. Asi se od nás čekalo trochu více, neměli bychom být na nule. Ale jako první zápas to docela šlo.

Co pondělní výhra znamená směrem k vašim šancím na postup do play-off?
Z naší strany je ta matematika úplně jednoduchá. Když vyhrajeme všechny tři zbylé zápasy, jsme přinejmenším v předkole play-off. Na nic jiného nemá smysl myslet, teď je každá výhra důležitá.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit