Bílí Tygři Liberec

Jakub Hujer o juniorce i prvních startech v Benátkách: Předvedený výkon stavím nad kanadské body

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Útočník Jakub Hujer má za sebou velice úspěšný vstup do sezóny. V juniorce se mu bodově daří a má zásluhu na už čtyřzápasové vítězné sérii. Do toho všeho už navíc necelé čtyři měsíce po šestnáctých narozeninách nakoukl i do Benátek, kde si rovněž připsal první asistenci. Mládežnický reprezentant věří, že v budoucnu dojde tygří cestou až do extraligy. "Je to obrovské lákadlo," přiznává.

S juniorkou za sebou máte čtyři domácí zápasy v radě a všechny jste vyhráli. Zdá se, že se vám daří!
Ano, momentálně nám to jde. Je to ale hlavně o tom, abychom si formu udrželi. Nesmíme polevit! Do dalších utkání musíme jít se stejným nasazením, udržet si tempo a tu úspěšnou šňůru co nejvíce prodloužit.

V pátek proti Slavii jste se rozjížděli pomaleji, o den později s Jihlavou to ale byl parádní souboj už od první minuty. Bereš to tak, že to bylo herně lepší?
Jo, určitě. Oproti zápasu se Slavií jsme do toho dali víc síly, snahy a koncentrace. Rozhodně to proti Jihlavě bylo o level lepší.

Možná je trošku škoda, že právě teď přichází ta minimálně dvoutýdenní pauza...
Je to tak, všechny nás to mrzí. Nedá se nic dělat, musíme se přizpůsobit a podle podmínek jet dál. Každopádně to je škoda.

"Dva týdny nejsou zas tak obrovský výpadek, nicméně už je to těžké"

Jak se budeš osobně v pauze připravovat?
Vyšel nám plán, jak bychom se mohli s klukama scházet v povoleném počtu a trénovat venku. Může se to ale z hodiny na hodinu změnit, takže uvidíme, jak to nakonec bude... V případě dalšího zpřísnění opatření bychom se asi všichni spojili s naším kondičním koučem Tomášem Krámským a trénovali bychom doma.

Není to první pauza, která vás v této sezóně potkává. Teď se tedy nejedná o karanténu, ale i tak... Je letos složitější udržet si plnou koncentraci na hokej?
Je to, jak to je. Není to jednoduché, ale všichni se s tím snažíme co nejlépe poprat a hokej nevypustit. Dva týdny nejsou zas tak obrovský výpadek, nicméně už je to těžké.

Z individuálního pohledu zatím asi musíš hodnotit sezónu pozitivně, v juniorce se ti daří pravidelně bodovat. Souhlasíš?
Spíš než na body se snažím koukat na předvedený výkon. Radši jsem, když třeba v zápase neboduji, avšak herně se mi povede více. Samozřejmě je super, že tam občas něco spadne a podaří se přihrávka, ovšem víc mě těší, když jsem vidět ve hře a držím se na puku.

"Zahrát si po boku Dana Špačka a ostatních zkušených hokejistů pro mě byl mazec"

Odměnou za výkony ti v nedávné době byly premiérové dva starty za Benátky v Chance lize. Tak jaké to bylo? Asi to byl velký rozdíl oproti mládežnickému hokeji...
Rozhodně, je to už o několik úrovní jinde. Pro mě to byl super zážitek a zkušenost! Snažil jsem se maximálně si to užít, byla to pecka. Zahrát si po boku Dana Špačka a ostatních zkušených hokejistů pro mě byl mazec.

Jsi liberecký odchovanec, láká tě v budoucnu dojít tygří cestou až do extraligového áčka?
Určitě, asi to je jeden z hokejových snů a cílů každého kluka v naší akademii. Probojovat se tam a zahrát si v té velké aréně před spoustou fanoušků... Je to obrovské lákadlo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit