Bílí Tygři Liberec

Jakub Rychlovský: Diváci dodali zápasu zvláštní náboj, bylo to vyhecované

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Mladá Boleslav/Liberec - Bílí Tygři poprvé v letošní sezóně nezískali ani bod, když v derby podlehli Bruslařům těsně 1:2. Jedním z klíčových aspektů zápasu byly přesilovky, Tygři byli totiž vyloučeni hned devětkrát, čehož domácí jednou využili. „Hráli jsme skoro celou třetinu ve čtyřech, to musíme zlepšit," ví Jakub Rychlovský.

Jak se ohlížíš za prvním derby letošní sezóny?
Atmosféra byla skvělá, i když jsme byli hosté, tak jsme si to moc užili. Díky divákům byl zápas hodně vyhecovaný, dodali tomu takový zvláštní náboj. Z naší strany to ale bylo špatné, rozhodně jsme nepředvedli takový výkon, jaký jsme si představovali. Hodně jsme hráli v oslabení, což musíme do příštích kol zlepšit.

Byla právě vyloučení vaším největším problémem?
Myslím, že jsme hráli skoro celou třetinu ve čtyřech. Pak samozřejmě není jednoduché udržet si konstantnější tlak, takže v tomto ohledu jsme si to sami sobě ztěžovali.

Jak celkově hodnotíš vaši hru v úvodu sezóny?
Zatím předvádíme nevyrovnané výkony. Střídají se pasáže, kdy hrajeme to, co chceme, s chvílemi, kdy se nedržíme systému.

Petr Kváča o utkání s Mladou Boleslaví

„Rozhodně bylo vidět, že to bylo derby, zápas měl speciální náboj. Diváci na obou stranách nás hnali dopředu, atmosféra byla opravdu skvělá. Bohužel nakonec rozhodl jeden gól, což nás samozřejmě mrzí. Sezóna je ale ještě dlouhá, musíme to hodit za hlavu a pokračovat dál.“


Patříš mezi nejmladší hráče celé sestavy, jak si ceníš své momentální pozice v A týmu?
Moc si to užívám, vážím si každého střídání. Snažím se hodně bruslit, vybojovat souboje, střílet a celkově dodávat týmu energii.

Hodně se můžeš učit i od zkušenějších hráčů…
Určitě, jsou tu opravdu výborní hráči. Pamatuju si, jak nás v mladším dorostu navštívil Láďa Šmíd. Tehdy ještě hrál v Calgary a přišel nám říct pár slov. Byli jsme z něj všichni vyjukaní, viděli jsme, jak to chodí ve světě. Je super, že s ním teď můžu sdílet stejnou kabinu.

Extraliga na začátku nasadila rychlé tempo, hraje se prakticky ob dva dny, jak ti to vyhovuje?
Osobně jsem za to rád. Myslím si, že všichni máme radši zápasy než tréninky. Proti Mladé Boleslavi jsme prohráli, musíme to ale rychle hodit za hlavu, v úterý se jede znovu od nuly.

Jakub Rychlovský při zápase s Kladnem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit