Bílí Tygři Liberec

Jakub Valský: Doufám, že pro nás prohra v Chomutově bude varováním

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Souboj s Chomutovem byl pro útočníka Jakuba Valského prvním zápasem po zranění. Nyní už je ale navrátilec z Mladé Boleslavi znovu připraven Tygrům pomoci. "Jen ještě musím zapracovat na kondici," dodává.

Po zranění ses konečně vrátil na led. Byl jsi natěšený?
Na jednu stranu jsem se už hrozně těšil, na druhou stranu to ale bylo po operaci a rekonvalescenci docela náročné. Jsem rád, že jsem celý zápas odehrál v pohodě, ale ještě musím zapracovat na kondici, která mi docela chyběla.

Jaké zdravotní problémy tě vlastně trápily?
Prodělal jsem operaci tříselní kýly.

Dlouho to vypadalo, že tvůj první zápas po zranění zvládnete vítězně. Ve třetí třetině však přišel kolaps, soupeř srovnal z 0:3 na 3:3. Co se stalo?
Jako bychom najednou přestali hrát. Třetí třetina byla z naší strany prostě špatná. Rozebrali si nás a dávali góly do prázdné brány. Takové chyby, jaké jsme předvedli, si nemůžeme dovolit. Namísto toho, abychom si vedení pohlídali, jsme nechali soupeře srovnat a nakonec jsme ještě prohráli v prodloužení.

Jak těžké je se vzpamatovat, když soupeř během několika minut stáhne tříbrankovou ztrátu?
Nic jiného nám ani nezbývalo. Nikdo to nezabalil, prostě jsme za stavu 3:3 hráli dál. Chomutov jsme tím ale dostali na koně, nakoplo je to. V prodloužení jsme sami měli velké šance, mohli jsme rozhodnout, ale bohužel to nevyšlo. Namísto toho nás Chomutov potrestal.

Ty jsi sám mohl dát vítězný gól, dostal ses do úniku...
Chtěl jsem si puk stáhnout do forhendu, ale bohužel mi utekl z hokejky a nezvládl jsem vystřelit. Potom jsme ještě jeli s Petrem Jelínkem dva na jednoho, ale Petrovi střela nesedla. Možná chyběla i trocha štěstí, ale zkrátka nám to tam nepadlo.

Stále jde "pouze" o přípravné období. Ztracený zápas však tým evidentně velmi mrzel. Je to tak?
Je to sice příprava, ale nikoho nebaví prohrávat. Jeli jsme do Chomutova s tím, že chceme zvítězit. Každý by si před sezonou nejradši uhrál nějakou šňůru výher a vytvořil si takovou tu herní pohodu. Mrzí nás to, ale zároveň doufám, že to pro nás bude sloužit jako varování.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit