Bílí Tygři Liberec

Jakub Valský se vrací z kladenského hostování zpět do Liberce

Date of publication Author Klub

Liberec - Jednatřicetiletý forvard Jakub Valský odešel na hostování ke kladenským Rytířům na začátku září. Ve středočeském klubu měl dle dohody působit do konce ledna 2020 a nyní se tedy vrací zpět do sestavy Bílých Tygrů.

V aktuální sezóně nastoupil rychlonohý útočník v dresu Rytířů k pětadvaceti zápasům, ve kterých si přispal 6 kanadských bodů. Byť je Kladno Valského mateřským klubem, v Liberci zažil zatím nejvýraznější okamžiky své kariéry.

S Bílými Tygry dosud slavil jeden mistrovský titul, třikrát vyhrál Prezidentský pohár a dvakrát získal stříbrné extraligové medaile. Dosud nejpovedenější sezonu prožil během liberecké mistrovské jízdy, kdy v 59 utkáních nastřádal 41 bodů.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Vzhledem k naší situaci, kdy s některými hráči nemůžeme počítat, ať už vinou zranění či disciplinárních postihů, vítáme návrat Kuby Valského z hostování jako doplnění našeho kádru v pravý čas. Kuba je silový ofenzivní útočník, který především v závěru náročné sezóny, bude pro náš tým přínosem, což už v libereckém dresu v předchozích play-off předvedl. Věřím, že na tyto výkony naváže i letos.“


Profil Jakuba Valského

Už od mládežnických kategorií na sebe kladenský odchovanec upozorňoval svou šikovností a hlavně vysokou produktivitou. Kladnu dopomohl k republikovému titulu v kategoriích staršího dorostu a juniorů, přičemž se v sezóně 2006/2007 stal také nejlepším střelcem juniorské extraligy s úctyhodnými 39 zásahy. Jeho výkony neunikly ani trenérům mládežnických reprezentačních výběrů, postupně si zahrál za sedmnáctku, osmnáctku i dvacítku.

V seniorské extralize debutoval v sezoně 2008/09 a až do roku 2013 zde oblékal pouze dres Kladna. Následně se přesunul k Bílým Tygrům a v sestavě velmi rychle rozkoukal. Hned v první sezoně se podíval také do seniorské reprezentace, v roce 2014 byl Vladimírem Růžičkou nominován na Karjala Cup a Channel One Cup a spolu s Tomášem Filippim byl v jedním z hlavních lídrů tygří ofenzivy. Na konci sezony 2014/15 dokonce bojoval o místo v reprezentaci pro mistrovství světa, jeho naděje ale týden před turnajem pohasly.

Jedním z lídrů týmu byl také v mistrovském ročníku 2015/16, přestože jeho stálý parťák Filippi zamířil do KHL. Zaznamenal svůj nejštědřejší bodový přínos v seniorské kariéře, za celou sezónu nastřílel 21 branek a dalších 20 pro spoluhráče připravil. Povedený ročník v dresu Tygrů zakončil zvednutím Masarykova poháru pro extraligové šampionu Poté se Jakub Valský rozhodl zkusit štěstí v zahraničí a přestoupil do Slovanu Bratislava, který hraje KHL. Ve slovenském týmu se mu ovšem příliš nedařilo a nakonec se během probíhajícího ročníku vrátil do města pod Ještědem. Změna prostředí mu prospěla, jeho forma poté vygradovala v play-off, v němž se jedenácti body výrazně podílel na tygřím postupu do finále. Druhý titul ale s Tygry nezískal, když boj o mistrovský pohár zvládla lépe brněnská Kometa.

Po skončení sezóny Jakub Valský opět změnil dres a podepsal smlouvu v nedaleké Mladé Boleslavi. S tou se však do vyřazovacích bojů nepodíval. Během letní přestávky ohlásil podruhé návrat do Liberce a v sezoně 2018/19 pomohl Bílým Tygrům 22 body k zisku Prezidentského poháru a ke stříbrným medailím.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit