Bílí Tygři Liberec

Ján Lašák: Pověrčivost? Takové momenty si musíte hlavně užít!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Vítězná tečka za základní částí! Bílí Tygři udolali Mladou Boleslav a oslavili tak zisk Prezidentského poháru. "Ani jsme nediskutovali, jestli ho zvedneme," smál se zkušený brankář Ján Lašák.

Do utkání jste naskočili s pozměněnou sestavou, přesto vám duel s Mladou Boleslaví vyšel. Co to o vašem kádru soudí?
Znovu se ukázalo, že má tento tým opravdu široký výběr hráčů, po nichž může sáhnout. Tentokrát jich do sestavy naskočila celá řada a všichni podali vynikající výkon, stejně jako kdykoliv během sezony. To mě velmi těší, znamená to, že jsme i v tomto směru připraveni na play-off.

Je pro vás výhra 4:1 důležitým odrazovým můstkem před play-off?
No rozhodně! A to samé je to i pro mě osobně. Ve Vítkovicích jsem dostal čtyři góly a nebyl jsem se sebou zrovna spokojený. Vlastně jsem nebyl vůbec spokojený. (úsměv) Chtěl jsem se odrazit od lepšího zápasu, abych si vylepšil sebevědomí před play-off.

Prezidentský pohár jste získali podruhé v řadě. Co je podle tebe hlavní příčinou?
Velkým faktorem tohoto mužstva je Filip Pešán. Ať už jde o kondiční přípravu nebo celkově o tréninky... Trenér se zkrátka netváří, že ví vše nejlépe. Je obklopený týmem lidí, kterým věří a kteří jsou velmi dobří. Pak jim věříme také my hráči. Vše to do sebe zapadá.

Triumfovali jste znovu, přestože se tým v mnohém obměnil. Dají se obě první místa po základní části porovnat?
Jasně, nemáme možná tak ofenzivní tým, nedáme pět šest branek. Ale o to silnější jsme v jádru. Naše loňská první lajna byli parta profíků, ať už mluvíme o Birnym, Řepovi nebo o Bakym. Letos jsme spíš soudržná banda. Ale teprve teď začíná klíčová část sezony. Ukáže se, jak jsme soudržní a zodpovědní. Pohár si musíme vychutnat, oddychnout si a pak vlétnout do play-off v plné síle.

Znovu jste si všichni na Prezidentský pohár sáhli. Byli jste na tom domluveni?
Loni jsme se na tom domlouvali mezi nejstaršími kluky, odhlasovala to většina kabiny. Letos už nebylo o čem diskutovat. Když jsme pohár zvedli před rokem, bylo by zvláštní ho nezvednout tentokrát. Ani jsme se o tom nebavili.

Asi tedy nepatříš mezi pověrčivé hráče?
Je třeba si to užít. Každý podobný moment v životě je vzácný a měli bychom si ho užívat naplno. Než věřit na pověrčivost, lepší je si podobné momenty vychutnávat.

Ján Lašák zasahuje

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit