Bílí Tygři Liberec

Ján Lašák: V druhém zápase musíme mít hlavu dole a znovu makat a makat!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři úvodní zápas semifinálové série zvládli, porazili Chomutov 4:1. Velký podíl měl na výhře opět brankář Ján Lašák, který zneškodnil sedmadvacet střel soupeře. „Máme bod. Je pro nás velmi důležité, že jsme správně vykročili do semifinále. Zbývají nám tři vítězství, které by nás posunuly do finále. Bude to dřina, makačka a pokora," ví zkušený gólman.

Jak moc těžký to byl zápas? Úvodních sedm minut sis téměř nesáhl na kotouč.
První, co mě napadlo, bylo, že musím být stále připravený. Začali jsme velmi dobře, dostali jsme Chomutov pod velký tlak, ale pro brankáře to není úplně optimální. Během úvodních šesti minut na mě neletěla žádná střela, nicméně byl jsem dobře připravený. Během zápasu jsem neměl žádné výpadky v hlavě, jsem rád, že to vyšlo.

Mohl jsi vychytal čisté konto. Pro brankáře dorážka z voleje a velké blízkosti asi velmi těžká situace, že?
Byl to pravák a trefil to velmi dobře. Mířil k tyči, byl jsem tam, ale trefil to dobře. Ze sto puků takto trefí jeden, ale je to play-off. To k tomu patří. Byl před brankou, snažil se a gól si zasloužil. Příliš na náhody nevěřím, takže branka to byla zřejmě zasloužená.



Byl to souboj dvou "Jánků", jak bys hodnotil výkon Jána Laca?
Myslím, že jsme byli při hře 5 na 5, 5 na 4 i 4 na 5 o dost lepší, ale on byl velká překážka. Musíme najít způsob, jak ho překonat. Čím dřív na to přijdeme, tím to pro nás bude lepší.

V prvním zápase přišlo vítězství, asi panuje čirá spokojenost, že?
Máme bod. Je pro nás velmi důležité, že jsme správně vykročili do semifinále. Je vidět i ve druhé sérii, že jsou zápasy velmi vyrovnané a to se potvrdilo i během našeho úvodního utkání. Stav byl 2:1 a Piráti se mohli dostat do zápasu, hraje se na góly, ne na šance. Udělali jsme první krok, zbývají nám tři vítězství, které by nás posunuly do finále. Bude to dřina, makačka a pokora. V druhém zápase musíme mít hlavu dole a znovu makat a makat.

Potvrdilo se, že když budete hrát svou hru, je to ta pravá cesta, jak uspět?
Přesně tak. V sérii s Plzní se nám to potvrdilo. Vedli jsme 2:0 na zápasy a jeli jsme do Plzně s tím, že se nemá, co stát. Dostali jsme velkou lekci a v první třetině pátého zápasu jsme hráli náš hokej, jenže jsme ztratili pokoru a doplatili jsme na to. Musíme se z toho poučit a jít dál stále stejným tempem.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit