Bílí Tygři Liberec

Ján Lašák: V prodloužení nebo pět nula, výhra je výhra!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Ján Lašák byl dlouho ve druhém semifinále k nepřekonání, nakonec však Chomutov během třetí třetiny vyrovnal a poslal utkání do prodloužení. "Nebylo to příjemné, ale v konečném důsledku záleží jen na výhře," hodnotí zkušený brankář utkání.

Chomutovu se tě dnes podařilo třikrát překonat, jak ty situace z tvého pohledu vypadaly?
První gól byl rozhodně z kategorie těch, které bych měl chytat, to říkám na rovinu. Při druhém jsem měl takříkajíc chromé nohy, protože jsem musel dvakrát přenášet váhu. Ještě jsem věřil, že to zvládnu chytit, ale prošlo mi to. Tam byla zase prudká střela zpoza hráče.

Jaké to pro brankáře je, když ztratíte tříbrankové vedení?
Mrzí mě to, ale člověk si to během utkání nemůže moc vyčítat, protože stále ještě zbývalo dost času a já se musel okamžitě soustředit na další průběh. Teď po utkání už si to můžu rozebrat, ale v utkání na to nemyslím.

Dvakrát ti puk propadl mezi betony a zdálo se, že se Chomutov o podobné střely začal snažit častěji. Myslíš, že na tebe našli recept?
To je součást hry, prostě se snažíte chytit čehokoliv. To, že jsem dostal dva góly mezi nohy, snad ještě neznamená, že je to na mě jednoznačný recept. (úsměv) Uvidíme, co přijde v dalších zápasech.

Potyčka před Lašákovou svatyní

Budeš se na podobné střely více připravovat?
Ne, nebudu kvůli tomu nic měnit. (smích) Celou kariéru chytám přes nohy a jen kvůli tomu, že jsem teď mezi betony dostal dva góly, není důvod k nějaké výrazné změně stylu, tím spíš v mém věku.

Jaká nálada panovala v kabině o přestávce před prodloužením?
Na jednu stranu to samozřejmě není vůbec příjemné, když ztratíte vedení, jenže je to play-off. Platí to, co jsem už říkal, nemůžete se během hry jakkoliv zamyslet a něco si vyčítat. Musíte prostě hrát pořád dál. Zápas si můžeme rozebírat další den. Pořád jsme se soustředili jen na to, co přijde.

Může být takto ubojované vítězství klíčové?
Rozhodně, nerozhoduje skóre, ale výhra. Jestli jsme vyhráli pět nula nebo v prodloužení, to se stejně hnedka maže. Klíčové je, že teď pokud chtějí postoupit, musejí vyhrát z případných pěti zápasů čtyři, což je hrozně složitá situace. Že to bylo 3:0 a my to ztratili, to už teď můžeme zapomenout. Ján Lašák

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit