Bílí Tygři Liberec

Jan Ordoš: Naše suchá příprava? Je to prospěšnější, než běhat na Ještěd

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Období suché přípravy je minulostí. Hráči mají za sebou nabírání kondice a svalové hmoty, v druhé polovině července se po dovolené přesunou na led. "Už se nemůžu dočkat zápasů," usmívá se útočník Jan Ordoš.

V čem byla letošní suchá příprava speciální?
Bylo super, že jsme každý týden chodili na led. Člověk z toho alespoň nevypadne. Jinak byla příprava poměrně klasická, zkrátka taková, jakou ji známe. Myslím, že už to ani mezi hokejisty dávno není ta nenáviděná část sezony. Alespoň mně teda nevadí. (úsměv)

V Liberci jsi vlastně jinou přípravu, než tu pod Alešem Pařezem, nezažil, že?
To je pravda. Ale zase jsem zažil přípravu v dorostu pod Honzou Štastným nebo v Benátkách nad Jizerou pod Jirkou Čelanským. To bylo přeci jen něco jiného, než v současnosti, běhali jsme na Ještěd a podobně.

Tento typ přípravy přitom využívá stále většina extraligových klubů...
Obecně se každý potřebuje při přípravě zaměřit na něco jiného. Někdo potřebuje posilovat, někdo zase naobak běhat a nabrat kondici. Jsem rád, že tu máme pod Alešem Pařezem nastavenou přípravu takhle. Je to podle mě pro hokejisty prospěšnější, než běhat do sjezdovky a podobně. Ale třeba to někomu tak vyhovuje.

Po skončení minulé sezony sis plnil reprezentační povinnosti. Bylo pro tebe těžké vstoupit do přípravy po zkráceném volnu?
Měl jsem jen tři týdny volna, ale nemyslím si, že by mě to nějak poznamenalo. V první řadě už se hrozně těším na další sezonu.

Jan Ordoš kličkuje

Lehce se pozměnilo také složení kabiny. Co říkáš na nové posily?
Noví hráči, co přišli, jako Libor Hudáček, Radan Lenc nebo třeba Matěj Stříteský hned zapadli, všechno si to rychle sedlo. Nejsme sice zatím úplně kompletní, někdo měl individuální přípravu, ale v červenci už se tu sejdem všichni. Myslím, že z nás bude opět skvělá parta.

Dlouho se čekalo, zda bude v kariéře pokračovat Martin Ševc. Čekal jsi, že se rozhodne hrát dál?
Po pravdě jsem nevěřil, že by s hokejem skončil. Měli jsme tu nějaké indicie, že bude pokračovat. Je to neskutečný lídr a skvělý kapitán. Jsme všichni rádi, že tu s námi stráví také další sezonu.

V červenci už vás kromě přesunu na led čekají také první přípravné zápasy. Těšíš se na ně?
Rozhodně. V první řadě bych chtěl říct, že je velká škoda, že letos nehrajeme Ligu mistrů. Budou to tedy většinou "jen" přáteláky. Koncem srpna nás ale čeká turnaj ve Švýcarsku, což bude také zajímavá konfrontace se zahraničním hokejem. Hlavně už se ale těším na start sezony.

Ještě předtím však následuje poslední dvoutýdenní dovolená. Co během ní plánuješ?
Původně jsme chtěli s přítelkyní letět k moři, ale to bohužel kvůli její práci nevyšlo. Pojedu tedy s rodiči do Londýna. Mám v plánu se na dva tři dny zastavit na Wimbledonu, celkem tam strávím asi šest dní. Bude to jen taková krátká oddychovka. A potom zpět do práce!

Jan Ordoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit