Bílí Tygři Liberec

Jan Stránský: Porvat se? I to je moje práce!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Jan Stránský do série s Hradcem naskočil až v pondělí, jeho přítomnost však hráči soupeře okamžitě pořádně pocítili. V úterním duelu dokonce neváhal vyzvat k pěstnímu souboji urostlého beka Oskarse Cibulskise. "Chtěl jsem to ustát, ale ten frajer měl snad sto kilo," usmívá se tvrďák Stránský.

Jak náročné bylo vstoupit do série za stavu 0:2?
Jsem rád, že jsem zase zpět v sestavě. Bylo těžké do rozjeté série naskočit, cítil jsem to hlavně v pondělí, kdy jsem v první třetině měl pořádně těžké nohy. Pak jsem to ale rozjezdil a snad jsem na sobě nedal příliš znát, že jsem měl nějaký měsíc a půl pauzu.

Předpokládám, že sledovat zápasy pouze z tribuny bylo psychicky těžké?
Když nehrajete, ale přitom můžete, je to ještě mnohem těžší, než když stojíte pro zranění. Ale takové zkrátka bylo rozhodnutí. V každém tréninku jsem se snažil makat, jako bych měl naskočit do zápasu. Doufám, že to bylo vidět.

To, jaké úkoly máš plnit, jsi nám nejspíš názorně předvedl v pondělí i v úterý na ledě, že?
Jasně, zkrátka čtvrtá lajna, musíme odvádět takovou tu černou práci. Doufám, že jsem ji naplnil a že je budu plnit i v dalších zápasech.

Dostal ses také do pěstního souboje s Oskarsem Cibulskisem, jak k němu došlo?
Byla tam nějaká provokace z obou stran, od nás i od Hradečáků. Potom to vyplynulo v nějaké emoce, Laky se moc nechtěl rvát a já to tedy vzal za něj. (úsměv)

Důrazný Stránský dohrál Köhlera u mantinelu

Kdo podle tebe bitku vyhrál?
Oba jsme skončili na zemi, byla to asi taková remíza. Snažil jsem se rvačku ustát, ale ten frajer měl asi přes sto kilo. Na to se ale nekoukám. Kdybych si měl brát k srdci, jak velký je a kolik váží, tak bych ani do takové rvačky nemohl jít. (smích)

S jedním z hradeckých hráčů ses porval v této sezoně už v přípravě. Tehdy jste shodili rukavice spolu s Blažem Gregorcem. Čím to je, že se proti Hradci Králové pouštíš do šarvátek?
Já proti nim nic nemám, asi mají nějaký problém oni se mnou. Vychází na mě samí dvoumetroví kluci. (smích) Je to součást té mé práce. Dohrávat hráče, brát jim trochu sílu, ale také se klidně v případě potřeby porvat.

V jakém rozpoložení nyní pojedete do Hradce k 5. zápasu?
Po pravdě, za stavu 0:2 jsem měl takříkajíc zaťaté půlky, protože to s námi nevypadalo dobře. Ale je dobré, že jsme srovnali. Myslím, že teď by mohla být pro změnu psychická výhoda na naší straně.

Věříš, že můžete zlomit nepříznivou sérii na hradeckém ledě?
Určitě. Je to v našich silách. Ve všech čtyřech zápasech jsme předváděli dobrý výkon, ale závěry venkovních utkání nám nevyšly. Hlavně v tom druhém jsme to psychicky nezvládli. Jinak si myslím, že po herní stránce jsme na tom lépe, než Hradec.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit