Bílí Tygři Liberec

Jaromír Kverka byl jmenován asistentem generálního manažera Bílých Tygrů!

Date of publication Author Klub

Liberec - Po odchodu Filipa Pešána od Bílých Tygrů k české hokejové reprezentaci se vedení klubu rozhodlo znovu neobsazovat pozici sportovního ředitele. Místo toho byla organizační struktura klubu nově doplněna o post asistenta generálního manažera. Do této funkce byl dnes jmenován Jaromír Kverka.

Bývala útočná opora Sparty a Karlových Varů se bude podílet spolu s generálním manažerem Ctiborem Jechem a hlavním trenérem Patrikem Augustou na stavbě kádru A týmu Bílých Tygrů i farmy v Benátkách nad Jizerou.

Vyjádření Generálního manažera Ctibora Jecha:

„Chtěli jsme do struktury naší organizace přivést člověka, který se dlouhodobě pohybuje a orientuje v hokejovém prostředí, a Jaromír Kverka takovou osobou je. Má bohaté zkušenosti nejen s aktivním hokejem, ale také coby funkcionář. Zná zákulisí hokejových organizací na té nejvyšší úrovni, ať ze svého několikaletého působení v Karlových Varech, tak z kratší epizody v Pardubicích. Věřím, že Jaromír bude přínosem pro management našeho klubu.“



Profil Jaromíra Kverky

Jaromír Kverka se narodil do hokejové rodiny a má za sebou bohatou hráčskou kariéru. Od roku 1990 hrál nejvyšší soutěž za Spartu, v jejímž dresu se výrazně přičinil ke dvěma mistrovským titulům. V pražském klubu odehrál celkem sedm sezón. Sparťanské angažmá zakončil v play-off roku 1998, kdy se blýskl jedenácti body v jedenácti utkáních a dotáhl svůj celek ke čtvrtému místu.

Následoval přestup do Karlových Varů, kde Kverka utvořil legendární formaci po boku Rouska a Janků. Za ročník 1998/1999 spolu nasbírali úctyhodných 105 bodů. Západočeskému týmu zůstal věrný šest let a na sklonku kariéry si ještě zkusil angažmá v nižších zahraničních soutěžích. Jaromír Kverka zanechal stopu také v české, potažmo československé reprezentaci. Dařilo se mu zejména na ME juniorů 1989, kde zaznamenal devět bodů v šesti zápasech a podílel se na konečné druhé příčce.

Hned po skončení aktivní kariéry se Kverka vrátil do Karlových Varů, kde zastával roli skauta. Přes působení na lavičce karlovarské juniorky se opakovaně propracoval i na post asistenta trenéra hlavního týmu. V sezóně 2015/2016 byl jmenován do funkce sportovního manažera HC Energie a ve funkcionářských rolích strávil na západě Čech další čtyři roky. V sezóně 2019/2020 působil jako sportovní manažer Dynama Pardubice.

V květnu 2020 nastoupil na pozici asistenta generálního manažera Bílých Tygrů Liberec.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit