Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Pavelka: Měli bychom se odpíchnout od dobrého oslabení

Date of publication Author Martin Pacák

Třinec/Liberec - Vstup do finále se Tygrům příliš nepovedl. Hned po patnácti minutách a třech inkasovaných gólech Petra Kváču vystřídal v brance Jaroslav Pavelka. A toho nečekal snadný úkol, do ostrého zápasu totiž nastoupil po dlouhé pauze. „Druhý gólman musí být připravený, aby tým v podobných situacích podržel,“ hlásí.

Mohl bys utkání zhodnotit?
Neměli jsme úplně špatný start, pak jsme ale bohužel dostali tři rychlé góly a rázem to bylo 0:3. Nato mi trenér řekl, ať se připravím, že půjdu do brány. Dochytal jsem celkem dobrou první třetinu. V té druhé jsme sice hráli dost na puku v útočném pásmu, jenže soupeř pak udeřil z protiútoků a odskočil. Za závěrečnou periodu musím kluky pochválit, odehráli výborně to dlouhé oslabení, od toho bychom se měli odrazit.

Bylo složité proti takovému soupeři dotahovat manko?
Věděli jsme, že Třinec má výborné mužstvo a skvěle brání. Musíme se na to lépe připravit, začne se přece jen opět od nuly.

Jak bylo obtížné se po delší odmlce postavit zpět mezi tři tyče?
Bylo to dlouhé, ale to se občas stává. Druhý gólman musí být připravený, aby mohl v podobných situacích tým podržet. Od toho tam jsem. Jen škoda, že mi to tam posléze také napadalo...

Jaroslav Pavelka se protahuje

Liší se nějak příprava v době, kdy nejsi pravidelně nasazovaný od začátku zápasů?
Na každý duel se připravuju stejně, jako kdybych chytal. Rozcvička, ranní rozbruslení i vše ostatní zůstává stejné. Kvaky (Petr Kváča, pozn. red.) chytá výborně, takže jsem v brance dlouho nebyl. Někdy to tak holt je, musíte být stále připraveni kdykoliv zaskočit.

Na stadion se dostalo 300 diváků, jaké to pro tebe oproti zbytku sezony bylo?
Ve finále by bylo skvělé hrát s vyprodanou halou jak v Třinci, tak posléze u nás v Liberci. Situace to bohužel nedovoluje, avšak jsme rádi alespoň za to omezené množství, které může přijít a podpořit svůj tým.

Byla přítomnost fanoušků znát?
Určitě, slyšeli jsme je. Rozdíl tam byl a je moc dobře, že se zimáky postupně zaplňují a lidé případně časem začnou chodit i ve větším množství.

Co bude potřeba do druhého duelu zlepšit?
Musíme se dobře vyspat, najíst a vstoupit do druhého finále úplně jinak. Nechali jsme si Oceláře odskočit o tři branky a pak už to bylo těžké. Ačkoliv jsme snížili, inkasovali znovu a celý mač se nato vyvíjel lépe pro domácí. Nakopnout by nás mohlo to ubráněné oslabení z třetí dvacetiminutovky, připravíme se a pondělní utkání se pokusíme zvrátit na naši stranu.

Jaroslav Pavelka v brance za blokujícím Ronaldem Knotem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit