Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Pavelka o těžkém závěru s Plzní: Všichni hráči, kteří byli na ledě, odvedli skvělou práci!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - V závěrečných minutách zápasu s Plzní zažili Tygři horké chvíle, neboť Plzeň hrála přesilovku pět na tři. Liberečtí se však bránili s vypětím všech sil a když už to vypadalo, že indiáni rozhodnou, spasil mužstvo Jaroslav Pavelka, který předvedl několik těžkých zásahů. „Od toho tu s Petrem Kváčou jsme. Když přijde klíčový moment, snažíme se tým podržet, jak to jen jde,“ svěřil se.

Proti Plzni jste odehráli dva extrémně důležité zápasy během jednoho týdne. Byť jsi v tom prvním nechytal, jak bys obě utkání porovnal?
Myslím si, že jsme oba zápasy odehráli dobře. Bylo tam spoustu šancí, bohužel v prvním střetnutí jsme dostali vyrovnávací branku ve třetí třetině a šlo se až do nájezdů, v nichž byla šťastnější Plzeň. V tomto duelu jsme podle mě byli celou dobu lepší a vytvořili jsme si hodně příležitostí. Jen díky Dominiku Pavlátovi na druhé straně to bylo 1:1. V prodloužení jsme pro tentokrát rozhodli my a jsou to pro nás strašně důležité body. Musím pochválit celé mužstvo za to, jak pracovalo.

Dá se tento „dvojzápas“ brát i jako příprava na play-off, kde v rámci série narazíte také jen na jednoho soupeře?
Dalo by se to tak říct. Poslední utkání jsou už ale takové malé play-off, každý bod má cenu zlata. Stále bojujeme o přímý postup do vyřazovacích bojů, chceme to a všichni za tím jdeme.

V hodně případech jsou Tygři aktivnější a soupeř hrozí především z protiútoků. Jak je tohle pro gólmana těžké?
Takové zápasy prostě jsou. Ale od toho tam s Petrem Kváčou jsme. I když někdy nemáme tolik práce, tak v klíčovém momentě se snažíme týmu pomoct, jak to jen jde.

Michal Bulíř o oslabeních tři na pět v závěru třetí třetiny a prodloužení:

„Klobouk dolů před hráči, kteří hrají oslabení. Nechali tam všechno a vyhazovali puky ven. Jarda Pavelka to navíc neskutečně zavřel a i když Plzeň nějaké šance měla, tak je pochytal. Byl to důležitý moment, po kterém jsme prodloužení rozhodli.“


Jaký byl z tvého pohledu závěr střetnutí? V bráně ses asi pořádně zapotil...
Jsem rád, že se mi na konci utkání povedlo tým podržet. Na druhou stranu musím hodně poděkovat klukům, kteří to dlouhé oslabení ubránili. Všichni odvedli parádní práci!

Při standardním počtu hráčů se Plzeň do moc šancí nedostala, zahrozila především v přesilových hrách. Počítali jste už před zápasem s tím, že početní výhody budou klíčové?
Přesilovky jsou zkrátka rozhodující, každý tým na ně má speciální hráče. Plzni se navíc vrátil do sestavy Milan Gulaš, takže o to víc to bylo nebezpečné. Je to hodně šikovný hráč, který umí stáhnout hru na sebe a poté přihraje do prázdné brány nebo sám vystřelí. Má hodně nepříjemnou ránu, takže si na to jako brankář musím dávat pozor.

Jaroslav Pavelka má situaci pod kontrolou

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Kšiltovka PO 2024

250 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kšiltovka funkční modrá

350 Kč
Koupit