Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Vlach bude pokračovat v tygřím dresu i v dalších sezónách!

Date of publication Author Klub

Liberec - Odchovanec Jaroslav Vlach se s vedením Bílých Tygrů domluvil na nové smlouvě a v Liberci tak bude pokračovat i po skončení aktuální sezóny. Stále ještě šestadvacetiletý důrazný útočník podepsal pod Ještědem dlouhodobý tříletý kontrakt s jednoletou opcí.

Vlach za Bílé tygry doposud nastoupil k 279 extraligovým zápasům, ve kterých zaznamenal 52 kanadských bodů. S Libercem vybojoval titul mistra a vicemistra extraligy a je podepsán pod ziskem 3 Prezidentských pohárů.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Jarda Vlach je velký srdcař a bojovník, kterému ovšem nechybí i nezbytný hokejový um. Jeho výkony často rostou s důležitostí zápasů, ve kterých nastupuje. Svou tvrdou a důraznou hrou je nepříjemným pro každého soupeře. Pro své kvality v defenzivě bude i nadále nejvytěžovanějším útočníkem do našeho oslabení. Dlouhodobou smlouvu jsme Jardovi nabídli, protože chceme i nadále sázet na naše odchovance s dobrým charakterem.“


Profil Jaroslava Vlacha

Jaroslav Vlach pochází z Paběnic nedaleko Čáslavi a s hokejem začal v Kolíně. Každé ráno tak musel za svým milovaným sportem dojíždět. Už v deváté třídě ale přestoupil k Bílým Tygrům.

Na severu Čech se rychle aklimatizoval a zařadil se mezi největší opory v dorosteneckých kategoriích i juniorce. Nebylo divu, že si ho všimli skauti juniorských zámořských soutěží. Tým z WHL Prince George Cougars si libereckého forvarda vybral na celkovém 11. místě v draftu a Jarda tak odstartoval zámořskou misi.

Ve WHL obstál ve vysoké konkurenci, a byť mu tuto fázi kariéry komplikovala zranění, patřil do základní sestavy Cougars. Reprezentační trenéři ho také pozvali na šampionát osmnáctek do běloruského Minsku.

V roce 2011, po dvou letech strávených za Atlantikem, přišlo rozhodnutí pro návrat do rodné vlasti. V libereckém kádru se dlouho rval o místo v A-týmu, ale jedním z pravidelných členů sestavy se stal až v sezóně 2014/2015.

V ročníku 2015/16 byl jedním z dílků skládačky, která nakonec vedla k mistrovskému titulu. Nejen, že hned několikrát ukázal svou tvrdost a například proti Mladé Boleslavi nastartoval vhodně načasovanou bitkou celý tým na cestě za obratem, mnohokrát ukázal také své útočné dovednosti. Během play-off se sice ve čtvrtfinále zranil, i tak však znovu naskočil do vyřazovacích bojů a ve finále proti Spartě se postaral hned o dvě branky.

V následující sezóně začal Jaroslav skvěle a na hřišti dlouho patřil k těm nejvýraznějším. Pak ale velkého bijce přibrzdily zdravotní potíže, kvůli kterým se Tygři museli bez Vlacha obejít na konci základní části a v play-off. I přesto byl Jaroslav důležitou postavou při cestě za stříbrnými medailemi. Po otřesu mozku v závěru sezony 2016/17 se dlouho dával zdravotně do pořádku. Nakonec se ale dal včas do kupy a v následném ročníku opět patřil mezi základní články Tygří sestavy. Tygrům pomohl v postupu do semifinále Ligy mistrů a patřil mezi klíčové hráče i v play-off.

Během sezony 2018/19 si zapsal dosud nejlepší bodový počin v kariéře, když během základní části posbíral čtrnáct bodů za sedm gólů a sedm asistencí. Krom toho opět odváděl černou práci v podobě blokování střel a důsledné defenzivy. Pomohl tak svému týmu k zisku Prezidentského poháru.

Veselý Jaroslav Vlach

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit