Bílí Tygři Liberec

Jasná dvojka? Budu se chtít s Romanem o místo poprat, usmívá se Aleš Stezka

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Po odchodu Jána Lašáka se do Liberce vrací Aleš Stezka, který si v posledních dvou letech vyzkoušel angažmá za mořem. Téměř dvoumetrový brankář, který prošel mládežnickými kategoriemi Bílých Tygrů, bude tvořit brankářskou dvojici s Romanem Willem. „V kabině je skvělá atmosféra a dobrá parta, jsem rád, že mohu být její součástí," pochvaluje si Stezka.

Máš za sebou působení v zámořské soutěži USHL, kterou jsi v uplynulé sezóně se svým týmem Chicago Steel vyhrál. Jak dva roky v Americe hodnotíš?
Toho, že se nám podařilo získat titul, si cením, protože vítězství v USHL se v USA bere jako takový menší Stanley Cup. Většina hráčů se z USHL chce dostat do univerzitních hokejových týmu a kvalita soutěže rok od roku roste. Já jsem měl možnost si vyzkoušet působení ve dvou týmech a hlavně ten druhý rok hodnotím úspěšně. Měli jsme dobrou partu, hráli týmově, navíc nás vedli skvělí trenéři.

Jak se zrodil tvůj návrat do Liberce?
Já jsem už v průběhu sezóny věděl, že v Americe pokračovat nebudu. Takže prioritou pro mě byl Liberec. Nějaké nabídky jsem sice měl, ale věděl jsem, že pokud se vrátím do Čech, tak bych chtěl hrát v Liberci. I proto, že jsem tu působil už několik let předtím. Musím říct, že za ty dva roky, co jsem byl v USA, se tady hodně věcí změnilo a opravdu to tady teď šlape. Jsem rád, že klub měl zájem a můžu tady být.

Aleš Stezka TOP 2

Co očekáváš od působení pod Ještědem?
Liberec je velmi kvalitní mužstvo, takže věřím, že se nám bude dařit a že můžeme zopakovat úspěchy z minulých let. Určitě do sezóny nejdu s tím, že jsem jasná dvojka, budu se o místo v brance chtít poprat a myslím, že mezi mnou a Romanem bude zdravá konkurence.

Jak se těšíš na spolupráci s Romanem Willem?
Na spolupráci se těším, s Romanem se známe už od mala. Oba jsme totiž rodáci z Třemošné u Plzně. Často jsme si vídali na různých brankářských kempech a dalších akcích. Roman je skvělý kluk a výborný brankář a jsem rád, že s ním můžu tvořit dvojici.

Letní připrava je pro hodně hokejistů neoblíbenou částí sezóny. Je to tak i u tebe?
Jediné, co moc nemusím, je běhání. Ale letní příprava je velice důležitá, protože z ní potom těžíme celý rok. Je třeba přistupovat k tomu poctivě. Už jsme dokonce trénovali i na ledě, což jsem v tomto období ještě nezažil, ale bylo to fajn. Mě sezóna skončila před necelými dvěma týdny, takže jsem v podstatě plynule navázal na předchozí ročník.

Staronová akvizice v brankovišti Bílých Tygrů Aleš Stezka v hovoru s Romanem Willem

Oproti ostatním hráčům jsi si tedy moc volna neužil. Jak jsi na tom s fyzickými silami?
To, že jsem neměl moc volna, mi může pomoct v tom, že rychleji naskočím do tréninku a budu rozhýbaný, na druhou stranu je třeba dobře regenerovat a nechat tělo odpočinout. Po konci letní přípravy jistě nějaké volno bude, takže únavy se nebojím.

Jaké číslo budeš v nadcházejícím ročníku nosit na dresu?
Vybral jsem si třicítku, protože jsem jí teď měl v Americe. Podařilo se mi s ní vyhrát titul, takže to měnit nebudu. Dřív jsem nosil jedenatřicítku, ale tu tady má Laky, takže třicítka je jasná volba.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit