Bílí Tygři Liberec

Jde do tuhého! Třetí adventní neděli zavítá pod Ještěd pražská Sparta

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po dvou střetnutích na hřištích soupeřů se Tygři třetí adventní neděli představí opět před libereckými fanoušky. A zápas to bude vskutku atraktivní. Do Home Credit Arény totiž zavítá rozjetá pražská Sparta. Utkání začíná netradičně, už v 15:00!

Dvě smolné prohry

Poté, co Tygři zdolali v dohrávce osmnáctého kola chomutovské Piráty, se liberecké mužstvo poprvé v této sezóně ocitlo na první příčce extraligové tabulky. Následně si svěřenci trenéra Filipa Pešána dokázali poradit i s rivalem z Mladé Boleslavi, kterého skolili v prodloužení. Poté ovšem přišly dvě nepříjemné porážky. První na ledě plzeňských Indiánů, kde Severočeši hráli s domácími dlouho vyrovnanou partii, jenže poté nešťastně inkasovali čtyři góly během několika minut. Šelmy ve třetí třetině sice statečně dotahovaly, ale na vítězství už nedosáhly.

Podobně tomu bylo i v Karlových Varech, kde Tygři prohrávali už o tři branky. Po dvou přesných trefách se sice dostali na dostřel, šance na bodový zisk jim ovšem uzmul svou trefou do prázdné brány Tomáš Rachůnek. Proti Spartě se tedy budou Liberečtí chtít před svými fanoušky odrazit. O motivaci mají navíc postaráno, neboť v prvním letošním domácím utkání s Pražany si tři body připsali právě hráči v rudých dresech.

Opět probuzená Sparta

Sparťané se na začátku tohoto ročníku drželi na vrcholu tabulky, poté ovšem přišla krize, během níž se Pražané propadli dokonce mimo elitní šestku. Hráči s „S“ na dresech se ovšem dokázali opět zvednout a připsali si šest vítězství za sebou. Jejich šňůru zastavila až vítkovická Ridera, která je v této sezóně pro Spartu zatím oříškem. Své zaváhání ale poté napravili, když přesvědčivě přemohli pardubické Dynamo.

Tuto sezónu se loňským vícemistrům daří spíše před svými fanoušky, než na venku. Nicméně poslední čtyři zápasy na ledě soupeřů dokázali vyhrát, Liberec tudíž nečeká nic lehkého. V soubojích loňských finalistů letos zatím bral tři body vždy hostující tým. Sparta nejdříve ve třetím kole pokazila Severočechům jejich oslavy titulu, což jim Tygři oplatili výhrou 4:1 v O2 Aréně. I toto pravidlo se svěřenci trenéra Filipa Pešána budou pokoušet zlomit a na domácím ledě rozhodně nedají svému soupeři nic zadarmo!

Poskočí Tygři zpět na vedoucí pozici?

Situace v horních patrech tabulky se stále více zamotává. I přes dvě porážky v řadě se Severočeši nachází na druhé pozici za vedoucím Třincem, zespod se na ně ovšem tlačí Litvínov a brněnská Kometa. Po zápase s hráči z hlavního města mohou Liberečtí získat zpět vedení, zároveň se ovšem můžou o dvě místa propadnout. Utkání bude tudíž o to důležitější!

Střetnutí se Spartou bývá již tradičně divácky velmi atraktivní souboj, po minulém finále navíc rivalita mezi Libercem a Pražany lehce stoupla. Úvodní buly posledního zápasu před reprezentační přestávkou padne neobvykle už s odbitím třetí hodiny odpolední. Po utkání je navíc pro fanoušky připravena autogramiáda kompletního „A“ týmu a fanshop party. Více se dočtete zde. Dokáží Tygři proti náročnému soupeři uspět?

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 56
Bilance: 18 – 6 – 0 – 8 – 26
Skóre: 154:171

Poslední domácí utkání se Spartou si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit