Bílí Tygři Liberec

Jde do tuhého! Tygři se na domácím ledě poperou s Kometou o mečbol!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Semifinále s Brnem spěje do svého dramatického závěru. Série je aktuálně vyrovnaná 2:2 a po dvou zápasech na Moravě se vrací do města pod Ještědem. Kdo získá velmi důležitý třetí zářez?

Boj na ostří nože

Série Liberce s Brnem nabízí zatím obrovské drama a rozhodně se řadí mezi nejkrásnější střetnutí play-off z posledních let. Jako první měli výhodu domácího prostředí Tygři, kteří úvodní duel ovládli v prodloužení. I následné druhé utkání nenašlo v základní hrací době vítěze, tentokrát ale byla v nastaveném čase úspěšnější Kometa.

Semifinále se poté přesunulo na jih Moravy a pokračovalo v nastoleném trendu. I třetí zápas nabídl nesmírně napínavou bitvu a těsnou výhru šelem, které domácí udolaly poměrem 2:1. Brněnští ovšem naše mužstvo do trháku nepustili a vzápětí opět srovnali stav. V pátém střetnutí nás tak čeká souboj o třetí bod, tedy o mečbol!

Sestřih čtvrtého zápasu:

Faktor první trefy

Vstřelení první branky je pokaždé důležité, v náročných vyřazovacích bojích však tento fakt platí mnohonásobně více. Severočechům se zatím z tohoto pohledu daří. Skóre totiž proti Kometě otevřeli ve všech dosavadních duelech a dva z nich nakonec dotáhli do vítězného konce.

Úvodní trefa bude samozřejmě klíčová i v pátém zápase, po kterém bude jeden z týmů dělit jedna výhra od finále. Kdo vsítí první branku, získá na svou stranu psychickou výhodu. Budou to opět Tygři?


Rozjetý Vlach a střelec Birner

Vyhrocená série evidentně mimo jiné svědčí i Jaroslavu Vlachovi, jenž s klubem nedávno prodloužil smlouvu. Více jak stokilový útočník je týmu platný především v obranné činnosti, kde je pro Liberec nepostradatelný. Ve třetím utkání se však prosadil i v útočné fázi, když gólem v oslabení rozhodl o výhře Severočechů.

Především ofenzivní úkoly má oproti tomu Michal Birner, jenž v play-off střelecky pookřál. V dosavadních deseti duelech totiž rozvlnil síť již šestkrát a aktuálně je nejlepším snajprem vyřazovacích bojů.


Klíčový duel

Ani jedno mužstvo se ve čtvrtek nebude muset bát konce sezóny, přesto se může jednat o rozhodující střetnutí semifinále. Vítěz si totiž do Brna poveze vedení 3:2 na zápasy a bude mu tudíž k postupu do boje o titul stačit jediné vítězství. Mírnou výhodu budou mít liberečtí hokejisté, kteří budou hrát na svém ledě.

Přijďte Tygry v pátém utkání proti Kometě podpořit! Úvodní buly padne před kamerami ČT sport přesně v 17:00!

Radan Lenc před pátým zápasem:

"Naším cílem bylo z Brna přivézt alespoň jeden bod, což se nám povedlo. Jistě, měli jsme na dosah i druhou výhru, ale to je teď už jen "kdyby". Teď je na nás, abychom to urvali doma."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit