Bílí Tygři Liberec

Jde do tuhého! Tygři vyzvou tabulkového souseda z Hradce Králové!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Základní část se blíží do své rozhodující fáze a nyní bude mít každý bod vysokou hodnotu. Po prohře v Olomouci čeká naše mužstvo velmi důležité střetnutí, neboť se v přímém souboji o pozici v tabulce postaví hradeckému Mountfieldu.

Týden návratů

Soupisku týmu z města pod Ještědem obohatila za posledních čtrnáct dní hned dvě zvučná jména. Minulou středu ohlásil návrat do tygří smečky útočník Tomáš Filippi a hned v prvním utkání se blýskl jednou trefou, která ovšem nakonec na tři body v Mladé Boleslavi nestačila.

O týden později se po dvou letech rozhodl pro obnovení spolupráce s Libercem Michal Birner, jenž se výrazně podílel na zisku titulu v roce 2016. Do zápasu naskočil již v pátek na ledě Olomouce, kde šelmy vybojovaly cenný bod za prohru v samostatných nájezdech.

Michal Birner o svém prvním zápasu:

"Šest týdnů jsem nehrál jediný zápas, takže jsem se trochu hledal. Ani kondičně to nebylo ideální. Snažil jsem se ale, co to šlo. Jsem rád, že to první utkání mám za sebou a věřím, že teď to bude už jen lepší."


V neděli čeká svěřence trenéra Filipa Pešána další náročné střetnutí, které bude velmi důležité. Na sever Čech totiž zavítá hradecký Mountfield.

Nevyrovnaný listopad

Hradečtí vstoupili do letošního ročníku, i přes oproti minulým rokům nižším ambicím, skvěle. Z prvních sedmi zápasů totiž prohráli pouze jeden a chvíli se dokonce vyhřívali na vedoucí pozici.

Poté přišlo z hlediska výsledků menší zhoršení, Mountfield ovšem stále drží v horních patrech extraligové tabulky, konkrétně na třetím místě, o skóre za Libercem!

Východočeši se v listopadu trochu trápí s nevyrovnanými výkony, když vyhráli tři duely a do vítězného konce nedotáhli stejný počet. Podobnou bilanci mají ovšem i ostatní týmy, extraliga je totiž letos mimořádně vyrovnaná, což dokazuje i rozestup mezi prvním a čtvrtým místem, který činí pouhé tři body!

Na ostří nože

Severočeši po několika kolech přišli o vedoucí příčku, na níž je vystřídal Třinec. Čelo tabulky je ovšem, jak již bylo řečeno, velmi vyrovnané. Každý bod tak bude velmi důležitý, což podporuje i fakt, že se základní část blíží do fáze, která je podle většiny hokejistů rozhodující.

Střetnutí s Mountfieldem vždy přináší vyhrocenou partii a napínavá bitva se dá očekávat i tentokrát. Utkání navíc bude přímým soubojem o druhé, ne-li první místo. Obě mužstva mají totiž osmatřicet bodů a na první Oceláře ztrácí dva.

Z osmadvaceti vzájemných zápasů těchto soupeřů (včetně play-off) jen pětkrát uspělo hostující mužstvo. Potvrdí Tygři sílu domácího prostředí, které hraje v duelech s Východočechy obrovskou roli? To se dozvíme již v neděli, úvodní buly padne na ledě Home Credit Arény v 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Počet zápasů: 21
Bilance: 8 – 3 – 0 – 3 – 7
Skóre: 56:59

Hradec Králové se naposledy v Liberci představil v šestém zápase jarního play-off a byla to pořádná bitva až do konce. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit