Bílí Tygři Liberec

Juniorka zakončila Turnaj O Pohár DHL na 11. místě. Jak si vedla řečí čísel?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Svěřenci Milana Plodka se v Turnaji O Pohár DHL vešli do velice nahuštěného středu tabulky a obsadili konečnou jedenáctou příčku. Kde se jim dařilo a v jakých atributech naopak mají pro DHL Superpohár prostor ke zlepšení?

Pět týmů v rozmezí tří bodů

Horní polovina tabulky byla prakticky po celou dobu nesmírně vyrovnaná. První Hradec nakonec odskočil a nejvíce nahuštěná se ukázala situace v tabulkovém středu, kde sedmé Vítkovice a jedenáctý Liberec dělily pouhé tři body. Chválihodné je, že ačkoliv sestava juniorky do velké míry závisí na programu prvoligových Benátek, dokázala se vyvarovat delších výsledkových krizí. Pouze jednou nebodovala ve třech po sobě jdoucích duelech, jinak vesměs rovnoměrně střídala výhry s porážkami.

Nejvíce trestných minut? Skvělá oslabení!

Směrem k DHL Superpoháru budou chtít Severočeši určitě zapracovat na disciplíně. 688 trestných minut za 36 utkání je nejvíce ze všech účastníků Turnaje O Pohár DHL. Salzburg, který je v této statistice druhý, zapsal "pouze" 580 minut. Rozdíl je tedy poměrně velký. Na druhou stranu ale Tygři velice dobře propracovali hru v oslabení. Lépe, co se bránění soupeřových výhod týče, na tom byly pouze tři týmy!

Nejvyšší vítězství si šelmy připsaly ve 12. kole, kdy v Praze deklasovaly Slavii 7:2. Rekordní porážku naopak utrpěly na domácí půdě. Mountfield si, jakožto pozdější vítěz turnaje, poradil ve 14. kole s modrobílými poměrem 8:2.

Produktivitu táhl Drábek a probuzený střelec

Nejvíce bodů si v turnaji z libereckých řad připsali dva hráči. Michael Drábek odehrál pouze 20 zápasů, stihl v nich ovšem fantastických 26 bodů (12+14)! Patří mu zároveň nálepka nejlepšího střelce týmu. Velice zajímavě se prezentoval, také šestadvacetibodový, Filip Jansa (10+16). Šikovný forvard čekal na první trefu až 18. kola, pak se však otevřela pověstná stavidla. Dařilo se i Janu Křepelkovi (10+13) nebo Lukáši Nezbedovi (9+14). Nejproduktivnějším obráncem byl Filip Kovář (7+5), přičemž nastoupil jen do 18 střetnutí.

Mezi tyčemi zaujal pozici jasné jedničky Pavel Čajan. A své role se zhostil na výbornou! V turnaji vytáhl celkem 981 zásahů, pouze Oldřich Cichoň ze Sparty zneškodnil více kotoučů. Čajanova úspěšnost se zastavila na 91,51 %. Příležitost otrkat se v juniorce dostal i teprve šestnáctiletý Daniel Král, jenž v šesti utkáních vychytal dvě výhry a jen těsně nedosáhl na 90% úspěšnost zákroků.

DHL Superpohár

Na konci ledna startuje zbrusu nová soutěž, která na dosavadní průběh sezóny nemá žádnou návaznost - DHL Superpohár. Bílí Tygři byli nalosováni do skupiny C po bok Hradce, Třince, Olomouce a Jihlavy. Tentokrát už soutěž vyvrcholí vyřazovacími boji. Vše o formátu turnaje se dočtete zde.

Konečná tabulka Turnaje O Pohár DHL

1. Hradec Králové 78
2. Pardubice 72
3. Plzeň 71
4. Sparta 66
5. Karlovy Vary 66
6. Olomouc 65
7. Vítkovice 57
8. Salzburg 57
9. Mladá Boleslav 56
10. Kometa Brno 55
11. Liberec 54
12. Kladno 49
13. Litvínov 48
14. Chomutov 47
15. Třinec 42
16. České Budějovice 41
17. Slavia 39
18. Zlín 37
19. Jihlava 26

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit