Bílí Tygři Liberec

Juniory čeká pražské turné, sedmnáctka zavítá na Vysočinu a do města automobilů

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Dvacítka se po reprezentační pauze vrací zpátky do akce. Během víkendu se představí na ledě obou tradičních pražských celků, Sparty a Slavie. Liberečtí fanoušci doma neuvidí ani dorostence, ty totiž čeká výlet do Havlíčkova Brodu, načež se přesunou do revíru rivala z Mladé Boleslavi. Naši mládež čeká další náročný víkend!

Těsné bitvy se solidním bodovým ziskem

Před reprezentační přestávkou absolvovali junioři domácí dvojutkání. Nejprve přivítali Jihlavu a bylo se na co dívat! Ještě osm minut před koncem svítila na ukazateli skóre hodnota 3:5, jenže pak za to naši mladíci vzali a tříbrankovou smrští v samotném závěru převrátili přestřelku na svoji stranu! Vyrovnávací a vítězný gól přitom vstřelil obránce Filip Kovář. "Snažím se útok podporovat co to jde. Někdy se ale musím držet při zemi, abych tam nepropadl," vysvětloval po zápase. S herním projevem ale zrovna velká spokojenost přes dobrý výsledek nepanovala.

Lepší to už bylo v následném mači s Kometou, paradoxně z toho však nebyl tak příznivý výsledek. Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, na řadu musely přijít i nájezdy. V těch byli tentokrát šikovnější hosté a odvezli si dva body za výhru 4:3. "Dnes do toho kluci dali všechno, i když Brno bylo herně lepší na kotouči a mělo daleko více ze hry. My jsme na ledě nechali srdíčko a to se nám vrátilo tím, že bereme aspoň bod," těšilo po utkání hlavního kouče Milana Plodka.

11. kolo: Sparta - Liberec (pátek, 17:15)

Sparťané vlétli do nového ročníku parádně a jsou součástí špičky tabulky. Jejich tajemství úspěchu tkví ve zvládání těsných zápasů. Zní to až neskutečně, ale Pražané zatím odehráli devět utkání a osm z nich skončilo pouze o gól! Při jediné výjimce porazili Brno 4:2, tam však padl poslední zásah až při hře soupeře bez brankáře. Sparta doposud padla jen s Hradcem.

Liberec a Sparta? To jsou v této kategorii obrovští rivalové! V loňské sezóně spolu sehráli hned deset utkání. O něco úspěšnější v nich byli hráči v rudých dresech, kteří v základní části a nadstavbě ovládli čtyři ze šesti shledání. To nejdůležitější ovšem nastalo ve čtvrtfinále play-off, v němž zvítězili Pražané po velké bitvě 3:1 na zápasy a postoupili až do finále.

12. kolo: Slavia - Liberec (sobota, 15:00)

Slavia aktuálně okupuje až nejnižší devatenáctou příčku tabulky soutěže O Pohár DHL. Ukazuje se mimochodem, jak je hokej, a zvláště ten mládežnický, nevypočitatelný. Sešívaní totiž na rozdíl od Sparty jen jednou neprohráli a bylo to proti Hradci, jedinému přemožiteli městského rivala! Slávisté za sebou mají nepovedený venkovní dvojzápas, Karlovým Varům podlehli 1:4, Plzni dokonce 1:5.

V uplynulém ročníku sehrály šelmy se Slavií dva duely a diváci se v nich rozhodně nenudili, o branky totiž nebyla nouze. Doma Severočeši po divokém průběhu zvítězili 6:4, na půdě hlavního města následně prohráli těsně 4:5. Kdo bude spokojenější tentokrát?

K cennému vítězství také povinné

Minulý týden naše sedmnáctka nejprve zajížděla na led v tabulce druhé Slavie. Po dlouhé době se přitom mohla opřít o pomoc hráčů dorosteneckého věku, kteří už za běžných okolností dostávají prostor ve výběru U20, ať už jde třeba o Benneta Rossmyho či Jakuba Masaře. Slávisté sice byli střelecky aktivnější, výborně chytající Král ovšem položil základ k výhře 4:2! Trenér Richard Lobo neskrýval spokojenost se silou mužstva: "Tým ukázal to, proč loni skončil tak, jak skončil. Ve dvou třetinách potvrdil obrovskou kvalitu, hlavně tu mentální. Těžké situace jsme ustáli, nechali jsme se tam párkrát zbytečně vyprovokovat, ale i tak jsme si s tím zápasem poradili."

Následoval mač z trošku jiného soudku. Tygři se představili v Brně proti Technice, kterou při posledním vzájemném shledání vyprovodili z ledu debaklem 10:0. I tentokrát mohli diváci sledovat jednostrannou záležitost. Liberečtí zvítězili jasně 6:1, poměr střel pak v jejich prospěch hovořil ještě mnohem výrazněji - 53:10! Třemi kanadskými body režíroval výsledek kapitán Tomáš Trunda.

11. kolo: Havlíčkův Brod - Liberec (čtvrtek, 15:00)

Celek z Vysočiny do aktuálního ročníku nevstoupil zrovna ideálně. Liberec je sice v tabulce pouze o stupeň výše, mezi pátým a šestým místem se už nicméně stihla vytvořit hluboká propast devíti bodů! Aktuální forma Havlíčkobrodských není nejlepší, prohráli totiž dvakrát v řadě, a to vysokými rozdíly - v Hradci Králové 1:9, na Slavii pak 0:5.

Oba týmy se už potkaly v rané fázi sezóny. Pod Ještědem se zápas odehrával v pevné režii šelem, které soupeři nadělily pověstného kanára a zvítězily 6:0. Zápas se hodně povedl bekovi Lukáši Meiselovi, jenž ze své pozice zaznamenal s bilancí 1+3 úctyhodné čtyři body! Svěřenci Richarda Loba budou favoritem i v tomto utkání.

12. kolo: Ml. Boleslav - Liberec (sobota, 12:00)

Úhlavní rival Tygrů se po dvou prohrách na úvod pořádně zvedl! K vítězné sérii se přitom nastartoval zvládnutou přestřelkou na ledě Home Credit Areny. Aktuálně neprohrál už osmkrát v řadě a minulé kolo si vyšlápl také na hradeckého lídra tabulky, kterého přetlačil 3:1. Zajímavé je, že v dresu Bruslařů nově působí Vojtěch Polák, důležitá postava loňského tažení našeho dorostu za titulem.

Tygři se s Boleslaví potkali ve třetím kole. Oba celky šly do zápasu v rozdílných rolích, Liberec měl na kontě dvě výhry, hosté zas porážky. Středočeši ale pod Ještědem přepli na vítězný mód, divoký zápas ovládli zejména díky povedené úvodní třetině 7:5 a oslavili plný bodový zisk! Naši mladíci tak mají soupeři co oplácet. Povede se jim to?

Držte našim mládežnickým výběrům palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit