Bílí Tygři Liberec

Kanaďan Chance Braid: Chci předvést, co ve mně je!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Kanaďan Chance Braid je v organizaci jednou z nových tváří. V průběhu léta posílil kabinu Benátek a dosavadních dvou přípravných duelech se třiadvacetiletý forvard představil také v dresu Bílých Tygrů. "Je to pro mě úplně nová zkušenost. A užívám si to!" usmívá se.

Jaké jsou tvé první dojmy z fungování organizace?
Nejsou vůbec špatné! (úsměv) Zatím si tu stále zvykám. Je to tu vše samozřejmě docela jiné, než v Kanadě, kde jsem vyrůstal. Zatím se snažím všechny poznat, zapadnout do kolektivu a naučit se se všemi komunikovat, abych mohl být platným hráčem.

Je v kabině znát komunikační bariéra?
Pro cizince je to vždy celkem těžké, ale kluci jsou super. V kabině je to pořád samý vtip. Snaží se, abych se mezi nimi cítil jako doma. Doufám, že se časem naučím alespoň trochu česky, aby to bylo ještě snazší.

Už jsi stihl nějaká slovíčka pochytit?
Abych pravdu řekl, moc ne. Zatím se snažím hlavně porozumět základním frázím, abych věděl, co po nás trenér chce. Věřím, že se to bude zlepšovat.

Co tě vlastně jako kanadského hokejistu přivedlo do České republiky?
Hrál jsem hokej v Kanadě na univerzitě a chtěl jsem v něm pokračovat i nadále. Rád bych předvedl, co ve mně je. Ještě na škole jsem se dostal do spojení s Honzou Ludvigem a ten mi nabídl, že bych sem mohl zamířit. Tak jsem se rozhodl trochu zariskovat a vyrazit do Čech. Zatím si tuto novou zkušenost velmi užívám!

Chance Braid
Chance Braid (uprostřed) se raduje se spoluhráči.

Přišel jsi primárně do Benátek, v přípravě už jsi ale stihl také dva starty v libereckém dresu. Jaká je tedy v organizaci tvá role?
Budu upřímný, nemám žádný problém s tím být zatím na farmě. Samozřejmě jsem tu úplně nový, navíc v nové zemi a v novém prostředí. Musím se tu ještě trochu rozkoukat, začínám s čistým štítem. Pokud se chci probojovat do A-týmu, budu si to muset zasloužit! Budu dělat vše, co je v mých silách, a pokusím se do áčka co nejdřív prosadit.

Když si tvé jméno zadá fanoušek do vyhledávače, hned uvidí několik videí s hokejovými bitkami. Máme od tebe tedy čekat roli tvrďáka, co se nebojí poprat?
Jo, už těch bitek pár opravdu bylo! (smích) Je to součástí mé hry. Už když jsem vyrůstal a hrál mezi juniory, snažil jsem se hrát tvrdě. A když hrajete tímto stylem, musíte také počítat s tím, že si to s vámi někdo bude chtít vyřídit. Musím být připraven se klidně i poprat. Takže ode mě asi můžete čekat pár rvaček také v nové sezoně. (úsměv)

To se jistě můžeš mnohé přiučit od Jana Ludviga, který podobnou roli zastával v NHL...
Přesně tak! Ale pomáhá mi tu zatím úplně se vším, ne pouze s tímhle. Je to skvělý chlap, nevím, jak mu za vše poděkovat.

Co říkáš na extrémně mladý tým Benátek, jehož jsi součástí?
Přiznám se, že je zvláštní, když jsem tam ve 23 letech jedním z těch starších a zkušenějších. Ještě se necítím tak starý! (úsměv) Ale je to o to větší zodpovědnost. Třeba se ode mě mladí kluci něco přiučí. Hlavně ale musím nejdřív ukázat, že ve mně něco je.

V organizaci nejsi jediným Kanaďanem. Už ses seznámil s Tylerem Redenbachem?
Trochu ano. Už jsme se tu párkrát viděli. Navíc je ze Saskatchewanu (kanadská provincie, pozn. red.) a o klucích ze Saskatchewanu se říká, že jsou hrozně fajn. (úsměv) Než jsem sem šel, spojil jsem se s ním na Facebooku, napsali jsme si a o všem v této organizaci mluvil pouze v dobrém. Takže by se vlastně dalo říct, že i on mě přesvědčil, že je odchod do Čech dobrou volbou! (úsměv)

Chance Braid

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit