Bílí Tygři Liberec

Kapitán Jelínek: Produktivita je žalostná. Odvrátíme to jen tvrdou prací

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Bílí Tygři se od začátku sezony střelecky trápí, což se odráží na výsledcích. V posledních deseti utkáních jen jednou zvítězili a momentálně okupují jedenáctou příčku. Jak z krize ven? "Naše produktivita je žalostná, vyhrabat se z toho dá jen tvrdou prací," říká kapitán Petr Jelínek.

Z posledních deseti zápasů jste devětkrát prohráli. Je tohle už především o hlavě?
Asi jo. Bohužel, tohle se v hokeji někdy stává, že přijde taková černá série. V minulých sezonách jsme to měli opačně, teď to padlo na nás a vyžíráme si to. Doufám, že to konečně zlomíme a zvedneme se

Ty jsi s Bílými Tygry zažil především úspěšné sezony. Třeba v ročníku 2014/15 se ale také nedařilo. Jak se z toho poučit, aby krize netrvala dlouhodobě?
Je to o hlavě. Všichni hokej hrát umíme, ale padla na nás deka a jsme psychicky dole. Vyhrabat se z toho dá jen tvrdou prací. My prostě musíme makat každý den na tréninku a od toho se odpíchnout. Naše produktivita je žalostná, potřebujeme tam nastrkat nějaké góly.

Mužstvo opustil Tomáš Záborský, trenéři zkoušejí různé varianty formací. Může vás tohle nakopnout?
Trenér Patrik Augusta se snaží dělat to nejlepší, co umí. My to pak ale hlavně musíme prodat na ledě. Každý z nás, kdo tam vstoupí, musí odvézt maximum. Jiná cesta není. A jestli tam ve výsledku půjde Petr nebo Pavel, to už je jedno.

V pátek nastoupíte v Hradci Králové, který hraje na špici tabulky. Paradoxně to může být dobrý soupeř, proti kterému se vytáhnout. Souhlasíš?
Já myslím, že pár let si už v extralize nemůžete vybírat soupeře. Je úplně jedno, jestli hrajeme v Hradci nebo na Kladně. My tam jedeme s cílem vyhrát jako každé jiné utkání. A samozřejmě prolomit tu naší nelichotivou sérii.

Pak vás čeká pět domácích soubojů ze sedmi utkání. Tam budou body hodně důležité.
Hradec může být dobrý odrazový můstek. My pak musíme zabrat i v domácích zápasech, kde jsme dříve body nepouštěli. Chceme navíc potěšit naše fanoušky.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit