Bílí Tygři Liberec

Karlovy Vary a Plzeň. Junioři cestují na území týmů ze špičky tabulky!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tento víkend se do akce postaví pouze dvacítka, ELIOD Extraliga dorostu má reprezentační přestávku. Naše juniory nebude čekat nic snadného, ba naopak! Vydají se totiž na západ Čech, kde je budou čekat nesmírně kvalitní soupeři v podobě Karlových Varů a Plzně. Kolik bodů šelmy vybojují?

Východočeské zklamání vynahrazené speciální kanonádou v Turnově

Minulý víkend se Tygři doma postavili proti dvěma soupeřům z východních Čech. Silným Pardubicím v hezké přestřelce podlehli těsně 4:5, načež vyzvali Hradec. Do utkání vinou kolize se zápasem prvoligových Benátek nastoupili v obměněné sestavě a na svého soupeře nestačili. Prohru 2:8 však trenér Milan Plodek zbytečně nedramatizoval. "Šanci se předvést dostali kluci, kteří jindy tolik prostoru nemají. Trošku mě mrzí, že svoji příležitost neuchopili lépe. Nic se ovšem neděje, liga jede dál. Bohužel nás porazili víceméně dva hráči soupeře."

V úterý se Liberečtí vydali do Turnova, kde v derby narazili na Mladou Boleslav. Speciální souboj ve spřáteleném městě zvládli ve velkém stylu a svého rivala rozstříleli 6:3! Základ ke třem bodům přitom položili již v úvodní dvacetiminutovce. Hattrick nastřílel vytáhlý útočník Adam Klapka, dvakrát se trefil Vojtěch Jiruš. "Dnešní zápas byl dobrý. Perfektní juniorský hokej na malém hřišti! Hodně podstatná byla první třetina, kdy jsme vedli 4:0. Kdybychom přidali ve druhé periodě nějaké góly, tak by se zápas rozhodl dříve, ale tím, že Boleslav snížila na 4:2, tak se mělo o co hrát," hodnotil Milan Plodek.

16. kolo: Plzeň - Liberec (pátek, 13:00)

Škodovka vstoupila do ročníku poněkud vlažněji, ale zdá se, že v poslední době nabrala správný kurz. V extrémně nahuštěné horní části tabulky, kde prvního od osmého dělí všehovšudy tři body, se aktuálně nachází na třetí příčce. Plzeňští drží sérii pěti výher za sebou. Minulý týden s naprostou lehkostí porazili jak rakouský Salzburg (3:0), tak vedoucí Karlovy Vary (7:4). Zastaví Tygři mašinu?

Loňské vzájemné zápasy ukazují, že by tomu tak mohlo být. Doma totiž Severočeši svého soupeře zcela vynulovali a vyhráli 2:0. V odvetě na plzeňském kluzišti pak vedli dokonce 3:0, jenže nepovedený závěr je stál zápas, který domácí otočili na konečných 4:3. Bude zajímavé sledovat, jakým směrem se bude mač ubírat tentokrát.

17. kolo: Karlovy Vary - Liberec (sobota, 17:00)

Tým z lázeňského města se stále drží na nejvyšším stupínku tabulky, kam jej katapultoval zejména nesmírně úspěšný vstup do sezóny. Vždyť energetici bodovali ve všech devíti úvodních zápasech, přičemž pouze jednou padli po nájezdech! Z posledních pěti kol už však vyhráli jediné. V Salzburgu otočili přestřelku na konečných 6:4, načež se v západočeském derby sklonili před Plzní.

Liberečtí se s Karlovými Vary setkají po vskutku dlouhé době, minulou sezónu spolu tyto celky totiž neodehrály ani jeden zápas. V ročníku 2017/2018 se nicméně v obou střetnutích z plného bodového zisku radovali Bílí Tygři, kteří Energii přehráli 2:1 a 6:2.

Držte našim juniorům v těžkých bitvách palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit