Bílí Tygři Liberec

Kategorie U18 na Turnaji Pěti zemí třetí!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Třetí místo dokázalo vybojovat národní mužstvo do osmnácti let. Nestačilo pouze na USA a Švédsko. Výbornými výkony se prezentovala liberecká dvojice Kryštof Hrabík - Jan Bednář!

Česká republika - USA 2:6 (1:3, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Knoepke (Cassetti, Reedy), 7. Reedy (Mismash, Barratt), 12. Dhooghe (Farrance), 30. Mismash (Hughes, Kemp), 58. Norris (Hernandez, Inamoto), 59. Cockerill (Slaggert, Tortora) – 11. Kaut, 23. Pour (Hrabík).

Sestava ČR: Vomáčka (Patera) – Mikyska, Šalda, Král, Bednář, Zelingr, Gaspar, Horský – Kern, Hladoník, Kaut – Machala, Kondelík, Safin – Pour, Hrabík, Dvořák – Kalus, Škvrně, Novák – Chytil.

K třetímu zápasu na turnaji nastoupil český národní výběr proti domácímu celku USA. Ten si od prvotních chvil duelu udržoval vedení. Po první třetině svítil na světelné tabuli stav 1:3, jedinou branku zaznamenal Kaut. Tempo dokázali Češi udržet se zámořským soupeřem i ve druhé třetině, dokonce snížili na 2:3, když se po přihrávce Hrabíka prosadil Pour.

Jenže Američané žádné drama nepřipustili a utkání dovedli do vítězného konce, když si připsali další tři přesné zásahy. Na ty naše mužstvo již nedokázalo zareagovat. Liberecké příznivce však určitě mohlo těšit, že Kryštof Hrabík bodoval i ve třetím utkání za sebou.

Kryštof Hrabík při premiéře za áčko

Česká republika - Švédsko 5:3 (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Hladonik (Dvořák, Mikyska), 54. Machala (Šalda, Safin), 60. Safin (Kaut, Chytil) – 2. Elvenes (Lindgren, Berg), 18. Andersson (Elvenes, Berg), 23. Lundeström (Bemström, Zetterlund), 61. Lundeström.

Sestava ČR: Patera (Vomáčka) – Mikyska, Šalda, Král, Bednář, Zellinger, Gaspar, Horský – Kern, Hladonik, Kaut – Machala, Chytil, Safin – Pour, Hrabík, Dvořák – Kalus, Škrvně, Novák.

V posledním duelu klání čekalo na Čechy Švédsko. To se během první periody ujalo dvoubrankového vedení. Ve 23. minutě dokonce vedla země tří korunek už o tři góly. Jenže Češi začali mocně dotahovat a po brankách Hladonika, Machaly a Safina svítilo na světelné tabuli po závěrečné siréně skóre 0:0.

Na řadu tak muselo přijít prodloužení, ve kterém rozhodl Isac Lundeström již po osmatřiceti vteřinách. Češi se i přes dvě porážky prezentovali velmi kvalitním výkonem a z turnaje si odváží krásnou třetí příčku. Ve třech utkáních se bodově prosadil liberecký Kryštof Hrabík, výborným výkonem se prezentoval i obránce Jan Bednář.

Shrnutí úvodních dvou duelů turnaje Bednář v repre

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit