Bílí Tygři Liberec

Kdo s koho. O postupujícím do semifinále rozhodne sedmý zápas!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Jste zastánci dramatických situací? Jestli ano, pak vás série mezi Libercem a Hradcem musí bavit! Tygři prohrávali 0:2 na zápasy, po třech výhrách za sebou se ale dostali do vedení. Bohužel, v domácím prostředí padli a vše tak rozsekne až sedmé střetnutí na soupeřově ledě.

Rozhodují nejtitěrnější detaily

Dosavadní průběh čtvrtfinále nabídl extrémně vyrovnanou podívanou. Lepší vstup zaznamenal Mountfield, který naplno využil domácího prostředí a dvakrát zvítězil. Plný sebevědomí se vydal na sever Čech přiblížit postupu, leč to se nestalo! Tygři totiž taktéž těžili z podpory svých fanoušků a rázem to bylo 2:2 na zápasy. Naši hokejisté se dostali do velké psychické pohody, což pod Bílou věží přenesli na ledovou plochu.

Díky extrémně obětavému výkonu na hranici možností přivezli na sever Čech semifinálový mečbol! V parádní atmosféře se dostali do vedení lvi. Tygři dlouho bušili na soupeřova vrata, až při přesilovce napálil Tomáš Filippi koleno Michala Bulíře, od kterého kotouč zamířil přímo do sítě. Když už to vypadalo, že se diváci dočkají prodloužení, přišel tvrdý direkt. Taktéž v početní výhodě usměrnil Smoleňák puk za Romana Willa a v čase 59:28 rozhodl, že vše vyvrcholí sedmým soubojem.

Michal Bulíř o šestém střetnutí a náladě v kabině

"Měli jsme mečbol, takže hrozilo, že jim skončí sezona, my se také nemohli nikam bezhlavě hnát. Šancí tolik nebylo, bylo to spíš takové taktické, o jednom nebo o dvou gólech. A to se potvrdilo na konci. S jedním vstřeleným gólem se těžko vyhrává, ale chtěli jsme to dotáhnout alespoň do prodloužení. Chyběl jen krůček. Hlavně nesmíme být skleslí z toho, že jsme prohráli. Mohlo to klidně být naopak, mohli jsme se teď radovat a byl by konec. Je to tak, jak to je. Stav je 3:3, je to pro oba dva týmy stejné. Oni budou hrát doma, budou muset vyhrát. My tam pojedeme s tím, že chceme hrát stejně, jako ve čtvrtek."


Přehled zápasů v sérii

1. zápas: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec 3:2pp (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Koukal (Vydarený, Smoleňák), 25. Cingel (Smoleňák, Cibulskis), 63. Vopelka – 2. M. Kvapil (Bulíř, Jánošík), 35. M. Kvapil (Pyrochta, Filippi). Rozhodčí: Hradil, Svoboda – Pešek, Hynek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 448. Střely na branku: 40:20. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

2. zápas: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 52. Cingel (Gregorc, Jaroslav Bednář), 58. Smoleňák (Cibulskis, Gregorc) – 6. Bakoš (Redenbach, Jánošík). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:5, navíc Lakatoš (LIB) 10 min. nesp. chování + Filippi (LIB) 10 min. nesp. chování + Jelínek (LIB) 10 min. nesp. chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 390. Střely na branku: 22:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

3. zápas: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. M. Kvapil (Filippi, Bakoš), 16. Ordoš (Pyrochta, Redenbach), 22. Filippi (M. Kvapil, Pyrochta), 55. M. Kvapil (Bakoš) – 16. Smoleňák (Cibulskis), 58. Červený (Smoleňák). Rozhodčí: Hradil, Bulanov – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4, navíc Jelínek (LIB) 10min nesp. chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 500 (vyprodáno). Střely na branku: 26:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

4. zápas: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Redenbach (Bakoš), 18. Bulíř (Derner), 24. M. Kvapil (Filippi). Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 8:10, navíc Ševc, Stránský - Cibulskis 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 500 (vyprodáno). Střely na branku: 22:21. Průběh utkání: 3:0.

5. zápas: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. M. Kvapil (Bulíř, Derner), 24. J. Vlach. Rozhodčí: Šír, Bulanov – Pešek, Hynek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 129. Střely na branku: 31:18. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

6. zápas: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK 1:2 (0:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 44. Bulíř (Filippi, Pyrochta) – 22. Červený (Zámorský, Vydarený), 60. Smoleňák. Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 500 (vyprodáno). Střely na branku: 22:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Prosadí se opět Marek Kvapil?

Liberečtí se v play-off prezentují nadmíru týmovými výkony. Přesto však najdeme střelce, který je skutečným mistrem ve svém oboru. Marek Kvapil vévodí bodování celých vyřazovacích bojů! Série s Hradcem mu evidentně sedla, disponuje totiž skvělým průměrem jedné vstřelené branky na zápas. Do sítě Mountfieldu navíc skóroval i v obou zápasech v základní části, ve kterých ho už měli Tygři k dispozici. Dá se tedy říct, že Hradec je Kvapilovým oblíbeným protivníkem.

Jako hodinky navíc šlape celá Kvapilova formace. Spolupráce s Tomášem Filippim a Michalem Bulířem funguje na výbornou a právě tato lajna je liberecká nejproduktivnější. Střelecky mírně aktivnějším týmem je v sérii Mountfield, ale Roman Will je pro něj velice obtížnou překážkou. Liberecký čaroděj předvedl zejména v pátém zápase naprosto fenomenální výkon a vybírá si tak kompenzaci za smůlu, která jej často provázela během základní části. Výraznou postavou je také Filip Pyrochta. Výkony tohoto mladého obránce gradují a soupeři dělá problémy zejména jeho podpora ofenzivní fáze.

Filip Pyrochta o nadcházejícím sedmém zápase

"Nyní potřebujeme dobře zregenerovat a nabrat sílu na rozhodující utkání. V tom bude dle mého názoru rozhodovat trpělivost a také dobrá příprava v podobě video rozboru a podobně. Dokázali jsme tam vyhrát páté utkání, takže máme na to, abychom vyhráli i to sedmé."


Sedmá utkání? Bilance je vyrovnaná

Tygři se v průběhu celé série bijí se soupeřem, jenž odehrál základní část výborně a skončil na druhé příčce, více než statečně. Sedmý zápas pro ně nebude ničím novým. V rámci šestnáctileté existence v nejvyšší soutěži půjdou do souboje o všechno už popáté. V dosavadním čtyřlístku rozhodujících utkání disponují vyrovnanou bilancí, když dvakrát zvítězili a zároveň ve dvou případech museli sklopit hlavy. Hradečtí si od návratu mezi elitu toto vyvrcholení série zatím neprožili.

Z kabiny soupeře: Jak se na rozhodující utkání těší Jaroslav Bednář?

"Musíme sebrat zbytky sil, pořádně se najíst, vyspat se a být připraveni na sedmý zápas. Musíme hrát každé střídání naplno, to je jediné, co na ně platí. Pokud polevíme, tak nás sežerou. "


Kdo se podívá mezi nejlepší čtveřici? Bude to zcela jistě opět bitva na ostří nože! Pokud můžete, podpořte naše hokejisty v ČPP areně osobně. Přímý přenos nabídne stanice ČT sport. První kotouč bude do středového kruhu vhozen v pondělí v 17:20, tak všichni držte palce! Není tajemstvím, že Tygři v posledních letech ukončují série pouze na cizích kluzištích.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit