Bílí Tygři Liberec

Když podepisuji kontrakt, jednou z podmínek je kemp v Liberci, vtipkuje Ondřej Vitásek

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bývalý liberecký obránce Ondřej Vitásek i po roce strávil tréninkový kemp ve městě pod Ještědem. Minulý rok zavítal na sever Čech s týmem Kunlun Red Star, letos pro změnu dorazil na soustředění s Chabarovskem. Tentokrát si i navíc zahrál proti svým bývalým spoluhráčům. „Zažil jsem tu krásné časy, takže to pro mě bylo určitě emotivní,“ svěřil se po přátelském utkání s Tygry.

Jaký pro tebe byl návrat do Liberce?
Samozřejmě jsem se těšil. Loni jsem měl to štěstí, že jsem tu byl na čtrnáct dní s Kunlunem. Letos to vyšlo znovu a dokonce jsem si mohl zahrát proti svým bývalým spoluhráčům. Znám tu prostředí, zažil jsem tu krásné časy, takže to pro mě bylo určitě emotivní. V podstatě nic se tu nezměnilo.

Co bys řekl k samotnému duelu?
Na zápas jsem se připravoval hodně a doufal, že ho zvládneme, což se bohužel nestalo. Liberec hrál mnohem lépe, především co se týče efektivity v zakončení. My se z toho můžeme akorát ponaučit a připravit se na další střetnutí.

Loni jsi do Liberce zavítal na kemp s Kunlunem a letos pro změnu s Chabarovskem, nemůžeš za to ty?
Ano, je to jedna z mých podmínek, když podepisuji kontrakt. Na čtrnáct dní se musí jet před sezónou do Liberce (smích).

Fanoušci po utkání vyvolávali tvé jméno, to jistě potěšilo.
Je to pěkné, když si na vás lidé vzpomenou, jsem za to strašně rád. Liberecké publikum je výborné, moc si toho gesta vážím.

Proběhlo během zápasu i nějaké hecování s bývalými spoluhráči?
Něco proběhlo, ale nebylo to nic strašného, pořád je to příprava. Sice se hraje na sto procent, nikdo se ovšem nechce zranit. Pro nás i pro Tygry to hlavní vypukne až v září. Když to řeknu blbě, tak je dobře, že jsme prohráli. Můžeme si tak říct, kde jsme dělali chyby a příště se jich vyvarovat.

V první formaci jsi nastoupil ještě s dalšími třemi Čechy. Jak velká je to pro vás výhoda.
Předtím jsme takto spolu nehráli, trenér nás dal dohromady až na turnaji v Pardubicích. Je to pro nás dobré v tom, že si na ledě můžeme vyhovět, říct si před každým vhazováním, co chceme hrát. Víme, co od sebe očekávat. Je trochu rarita, aby se v Rusku potkalo v jednom mužstvu pět Čechů, jsem za to rád. Teď je na nás, abychom tým táhli.

Do Chabarovsku jsi přestoupil během letní přestávky, jak se ti zatím líbí v novém působišti?
Nemůžu si stěžovat, všechno kolem týmu funguje. Je to ještě takové čerstvé. Byli jsme tři týdny v Chabarovsku, poté v Moskvě a nakonec v Liberci. Jsme pořád někde na cestách. Jinak ale super. Jak jsem řekl předtím, mám výhodu, že jsou tu další Češi. Michal Jordán s Tomášem Zohornou už tu nějakou dobu působí a znají to tu. Kdykoliv jsem něco potřeboval, ať už se jednalo o hokej nebo například bydlení, pomohli mi.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit