Bílí Tygři Liberec

Kohoutům se v domácím prostředí nedaří. Oloupí je i rozjetí Tygři?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Svěřencům Patrika Augusty se v posledních týdnech velmi daří. Vítězná série šelem trvá už šest zápasů. O její prodloužení se Tygři budou snažit na ledě houževnaté Olomouce, které se doma příliš nedaří. Zahajovací buly je naplánováno na nedělní 17. hodinu.

Z krize až do šestky

Ještě před měsícem se liberečtí hokejisté potáceli v hluboké krizi, během níž museli skousnout šest proher v řadě. Nyní je to ale úplně jiná písnička. Tygři vyhráli už šestkrát za sebou a vypadá to, že paní štěstěna se na ně opět usmívá od ucha k uchu.

Svou těžce vydobytou pozici v elitní šestce upevnila družina Patrika Augusty i v minulém kole. Kladenští Rytíři se sice drželi na dostřel takřka celý zápas, nakonec ale všechny body posbírali Tygři, kteří se tím pádem vyhoupli už na skvělé čtvrté místo.

Obránci před bránou

Na houpačce

O něco méně radostně se na současnou situaci v tabulce koukají na Hané. Olomoučtí v letošní sezóně předvádí herní výkyvy a podobná série, z níž se aktuálně těší v Liberci, Moře chybí. Však také tým pod vedením Zdeňka Motáka balancuje na hraně desítky.

Z ní dokonce Hanáci na chvíli vypadli. V posledním utkání ale dokázali zabrat na ledě silné Plzně a po výhře 3:0 opět skočili na místa zaručující play-off. V silách Olomouce je však rozhodně i vylepšení současné desáté příčky.

Trenér Olomouce dává instrukce

Domácí trápení

Kohouty aktuálně netrápí jen nejistota v našlapané tabulce. Tým z třetí největší moravské metropole totiž v dosavadním průběhu extraligy pravidelně ztrácel body v domácím prostředí. Z třiceti možných jich vyválčil jen osm a na výhru před vlastními diváky čeká od konce září.

Bílé Tygry však ani tak nečeká nic jednoduchého. V Olomouci na sebe narazí dva velmi organizované celky, které navíc vynikají vzácně vyrovnanou vzájemnou bilancí. Ta je teď mírně nakloněná pro Severočechy. Uvidíme, jestli tomu tak bude i po nedělním utkání, jenž na Zimním stadionu v Olomouci startuje v 17:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 21
Bilance: 9 – 2 – 0 – 2 – 8
Skóre: 49:31

Minulé střetnutí obou soupeřů, v němž čaroval gólman Marek Schwarz, si můžete připomenout v následujícím sestřihu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit