Bílí Tygři Liberec

Konečně doma! Tygři se před vlastním publikem střetnou s houževnatou Olomoucí

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Po sérii tří utkání na ledech soupeřů se šelmy konečně vrací zpět do Home Credit Areny. V rámci předehrávky 17. extraligového kola přivítají soupeře z Olomouce a utkání to bude skutečně důležité.

Opačně, než se čekalo

Pokud byste před startem sezóny přemýšleli nad tím, zda na tom v tabulce budou po první čtvrtině základní části lépe Tygři či Olomouc, zřejmě byste favorizovali Liberecké. Lepší vstup do ročníku však zaznamenali Kohouti, kteří se drží jen jediný bod za elitní šesticí!

Před liberecké hokejisty se Olomoučtí vyšvihli díky skvěle zvládnuté domácí sérii. Na svém ledě hráli tři zápasy v kuse a všechny dokázali s přehledem vyhrát. S nepořízenou se vracela Jihlava, Chomutov, a po výprasku 5:0 dokonce i silná Plzeň.

Tygři bohužel prozatím zůstávají za očekáváními fanoušků. V hokejové Lize mistrů se jim s lehkostí povedlo postoupit ze skupiny do vyřazovacích bojů, avšak v domácí extralize to není ono, což pramení v prozatímní jedenáctou příčku tabulky (nutno podotknout, že mají zápas s Jihlavou k dobru).

Situaci zhodnotil trenér Filip Pešán. "Hlavní příčinou našeho nevalného postavení v tabulce je především nulová úspěšnost na hřištích soupeřů a špatná efektivita v zakončování šancí, do kterých se náš tým umí dostat. Adaptovat tým na venkovní zápasy v tréninku téměř nelze a na zakončení kluci makají každý trénink."

Na trestné lavici více, než by bylo zdrávo

Pokud něco oba soupeře spojuje, jsou to tresty. Už se pomalu stává tradicí, že Tygři bývají vůbec nejtrestanějším týmem extraligy. V dosavadním průběhu sezóny obdrželi už 297 trestných minut. Kohouti si ale disciplínu taktéž za rámeček dát nemohou, odseděli si totiž už 225 trestných minut, což jim v tabulce nejtrestanějších mužstev vynáší nelichotivou pátou příčku. Jen pro srovnání - nejslušnější Jihlava inkasovala pouze 118 trestných minut. Uvidíme velký počet vyloučení i ve vzájemném zápase?

Kohouty však není radno podceňovat, ani když hrají v oslabení. V početní nevýhodě totiž v této sezóně skórovali již pětkrát. Žádný jiný tým na tom v tomto ohledu není lépe!

Doma Tygři na Olomouc umí

Hanáci si na liberecký led zdaleka nejezdí pro pravidelný bodový přísun. Zvítězit zde totiž dokázali pouze dvakrát a hned jsme mohli v jednom ze zápasů sledovat historický počin! K hubené výhře 1:0 jim totiž v sezóně 2015/16 postačilo pouhých 11 střel, čímž se zapsali do historie. Žádný jiný tým totiž ještě s takto skromnou střeleckou aktivitou v české nejvyšší soutěži zvítězit nedokázal!

Liberečtí hokejisté ale nic podobného nebudou chtít připustit a cíl je jasný, tříbodový. Pokud by zvítězili, stáhli by ztrátu na velice zhuštěný střed tabulky, kde se nachází mimo jiné právě i Olomouc. Rozhodně tedy přijďte Tygry podpořit! Úvodní buly padne ve čtvrtek v 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 13
Bilance: 6 – 0 – 0 – 1 – 6
Skóre: 31:20

Doma se šelmy s Olomoucí střetly naposledy 17. února. V jednom ze závěrečných duelů základní části minulé sezony dokázaly zvítězit 3:1 a vy si utkání můžete připomenout v našem sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit