Bílí Tygři Liberec

Konečně zápasy! S reprezentační osmnáctkou pojedou na Slovensko čtyři Tygři

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Aktuální světová situace mezinárodním sportovním akcím mládeže vůbec nenahrává. I proto čekají reprezentaci U18 první přípravné zápasy až v první polovině února, tedy pouhé dva měsíce před startem mistrovství světa. Bílí Tygři mají v nominaci na Slováky největší zastoupení ze všech týmů - hned čtyřnásobné!

Česká osmnáctka už v sezóně absolvovala trojici tréninkových kempů, zatím však bez zápasového vyvrcholení. Za normálních okolností by v únoru vyrazila na kvalitně obsazený turnaj pěti zemí, nicméně ten se letos nekoná. Přesto se Češi konečně dočkají zápasových prověrek, domluvili se totiž se Slováky.

Bílí Tygři mají v nominaci dokonce čtyři hráče - tedy ještě o jednoho více, než na posledním přípravném kempu! Ke gólmanovi Danielu Královi, obránci Jakubu Šedivému a útočníkovi Adamu Měchurovi totiž přibyl další talentovaný forvard Petr Gajda. Na listině náhradníků navíc na dodatečné povolání čekají bek Martin Böhm s útočníky Davidem Putzem a Jakubem Hujerem.

Ve Vyškově se mladíci sejdou v pondělí 8. února. O tři dny později sehrají duel se základem nové reprezentace do 20 let, který bude na jihu Moravy rovněž trénovat. Osmnáctka se následně vypraví přes hranice do Pieštan, kde vyzve domácí vrstevníky v pátek 12. a sobotu 13. února. Akce proběhne pro aktuální dobu už tradičně za přísných hygienických opatření. Hráči se při nástupu budou muset prokázat negativním testem na covid-19, další testy absolvují před prvním z trojice utkání a také na závěr celého kempu.

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Tomáš Suchánek (Třinec), Daniel Král (Liberec), Patrik Hamrla (Karlovy Vary).

Obránci:

Jakub Šedivý (Liberec), David Moravec (Mladá Boleslav), David Jiříček, David Špaček (oba Plzeň), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Marek Chvátal (Sparta Praha), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Tomáš Machů (Vítkovice), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko).

Útočníci:

Adam Měchura, Petr Gajda (oba Liberec), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav), Dominik Soukup, Petr Moravec, Lukáš Pajer (všichni Litoměřice), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Josef Krejsa, Martin Ryšavý (oba Vítkovice), David Skuhrovec (Litvínov), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Matyáš Šapovaliv (Rytíři Kladno), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko), Marek Brada (Björklöven, Švédsko), Jakub Altrichter (Mora, Švédsko).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit