Bílí Tygři Liberec

Konečně zpět v Home Credit Areně! Tygři v neděli vyzvou Karlovy Vary

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po delší pauze se do Home Credit Areně opět vrací extraliga! Předchozí čtyři duely sehráli naši hráči na ledě soupeře, už v neděli však vyjedou na domácí plochu a změří své síly s Karlovými Vary. Bude návrat úspěšný? Přijďte Tygry v netradiční čas 16:30 podpořit!

Neprůstřelný Lašák

Úvod sezony sice možná Tygrům nevyšel zcela podle plánu, nicméně v posledních utkáních se zdá, že se naši hráči dostávají do skvělé formy. Nejprve v neděli zvítězili na ledě Mladé Boleslavi, již porazili 3:0, a ještě lépe si vedli v pátek v Plzni. Proti Západočechům si s chutí zastříleli a zvítězili 5:0.

Značný podíl na tom má brankář Ján Lašák, který za svá záda nepustil jediný kotouč. Rozhodně se přitom v obou duelech nenudil, pochytal dohromady 47 pokusů soupeřů. Zároveň tak poskočil v pořadí brankářských statistik, více čistých kont vychytal v této sezoně pouze Šimon Hrubec. Slovenským hráčům se v Plzni celkově velmi dařilo, Milan Bartovič a Branko Radivojevič se postarali o tři z pěti zásahů a Mario Bližňák si proti svému bývalému působišti připsal bod za asistenci.

Prodlouží Tygři neporazitelnost?

Proti karlovarské Energii se navíc našemu týmu daří. S tímto soupeřem prohráli v základní části naposledy 27. února 2015, od té doby všech pět vzájemných duelů ovládli. A nejen to, proti Západočechům si navíc ve všech případech pořádně zastříleli! V minulé sezoně vyhráli postupně 5:4, 7:1, 7:1 a 6:2, na což navázali i v úvodu nového ročníku výhrou 5:1.

Utkání však rozhodně nebude nijak snadné. Karlovarští nechtějí na konci sezony hrát opět pouze o udržení a i přes nepovedený úvod sezony se jim v posledních kolech podařilo stáhnout ztrátu na příčky zajišťující postup do play-off. Díky pěti bodům v posledních třech kolech se navíc Energie odpoutala od dna tabulky.

Nejprve si vyšlápla na Zlín, proti kterému se naplno ukázala karlovarská ofenziva, jež zajistila Západočechům výhru 7:4. V následujícím kole sice Karlovy Vary nestačily na silnou Spartu, následně si ale připsali další výhru, když na domácím ledě v prodloužení rozhodli o zisku dvou bodů proti chomutovským Pirátům.

O body by nyní Energetici rádi obrali také Bílé Tygry. Jak si proti nim náš tým povede? Přijďte svěřence trenéra Filipa Pešána do Home Credit Areny podpořit! Úvodní buly padne v 16:30.

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary


Počet zápasů: 57
Bilance: 28 – 6 – 2 – 4 – 17
Skóre: 162:133

Když Karlovy Vary zamířily do Home Credit Areny naposledy, Tygři si s chutí zastříleli a navýšili extraligový rekord v počtu bodů v základní části. Připomeňte si tento duel v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Registrace na příměstský tábor Hravé prázdniny jsou spuštěny, nepropásni svůj termín

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit