Bílí Tygři Liberec

Králové zajímavých statistik v play-off: Dominoval Řepík, neztratil se ani Bulíř

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Zajímavé statistiky ze základní části jsme si již připomněli, ale vůbec nejdůležitější část sezóny před námi stále čeká. Kdo byl nejúspěšnější? Dokázal Řepík tentokrát již opanovat střelbu?

Přesilovka ještě mocnější zbraní! Katem Bulíř

Tygři si ve vyřazovacích bojích dokázali vylepšit své již tak výborné počínání při početních výhodách. Z 21,54 % zužitkovaných přesilových her se čísla vyšplhala až na 24,29 %! Můžeme tedy říct, že téměř každá čtvrtá přesilovka šelem skončila brankou. Výborný průměr že? Sedmdesát výhod modrobílých skončilo hned sedmnácti brankami.

Nicméně teď už zpět k statistikám individuálním. V minulém díle, který pro připomenutí naleznete zde, jsme si představili Michala Bulíře jako muže činu. Ten totiž dokonce pětkrát v základní části rozsekl zápas v prospěch našeho mužstva. Otázka, jestli mu výborná forma, co se speciálních gólů týče, vydržela i v play-off, byla na místě. A Ano. Bulíř dvakrát vsítil vítěznou branku, nicméně ještě úspěšnější nakonec bylo duo Branko Radivojevič - Michal Řepík. Oba zmiňovaní si připsali tři zářezy na pažbě.

Přeci jen si však liberecký odchovanec uzmul jednu kategorii sám pro sebe, neboť docílil největšího počtu tref v přesilové hře. Přesně zamířil třikrát. Naopak během oslabení svěřenců trenéra Filipa Pešána tak jednoznačný nejúspěšnější střelec nebyl. Prosadili se celkově tři hráči - Branko Radivojevič, Jaroslav Vlach a Jakub Valský.

Zajímavá je i statistika trestných minut, která měla v základní části jasného lídra Martina Ševce. Tentokrát tomu bylo úplně jinak. Všechny totiž divoce předčil Petr Vampola. Ten nasbíral ve dvanácti duelech, do nichž nastoupil, 75 trestných minut, což činí v průměru 6,25 tr. min. na jedno střetnutí. Vampola nejenže v porovnání s hráči z ostatních týmů nechvalně proslulou tabulku ovládl, ale zvítězil dokonce s náskokem 32 trestných minut, neboli 16 menších prohřešků.



Three men show!

Nyní je ten správný čas prozradit, kdo strávil nejvíce času v početních výhodách. Již jste se měli možnost dozvědět, že nejvíce tref nasbíral Michal Bulíř, tudíž by se dalo říct, že kroužil po ledové ploše nejčastěji, ale opak byl pravdou. Šedesát minut, tedy přesně hodinu snahy o překonání brankáře soupeře a anulování trestu protivníka, překonalo pouze trio Michal Řepík, Lukáš Krenželok a Martin Ševc.

Bulíř si připsal téměř o dvacet minut čistého času méně. V oslabeních naopak zkompletovali největší porci minut obránci Lukáš Derner, Radim Šimek a Tomáš Mojžíš. Z útočníků poté Jan Stránský. Co se celkového času na ledě týče, velkých změn jsme se nedočkali. Martin Ševc s Radimem Šimkem jako jediní zdolali hranici 300 minut. Následovali Tomáš Mojžíš a Branko Radivojevič s 270 minutami.



Dělobuchy od Řepíka a čtvrté formace

Zatímco v dvaapadesátikolovém maratonu Michal Řepík na celkový největší počet střel vinou zranění nedosáhl, v play-off už válel. Jeho 80 ran a průměr 5,71 střel za utkání (z toho průměrně 4,50 střel na branku) žádný jiný hokejista překonat nedokázal. Na druhém místě se navíc umístil další liberecký hráč Branko Radivojevič. Na třetí pozici následoval Adam Polášek z pražské Sparty. Ten však odehrál o tři zápasy více než oba Tygři.

A kdo že byl z našeho celku největším sniperem? Dozvídáme se překvapivá jména. Posty na samém vrcholu tabulek totiž obsadila čtvrtá formace, konkrétně Jan Ordoš s jednou střelou a jedním gólem a Jaroslav Vlach s jedenácti vyslanými ranami a dvěma veledůležitými brankami.



Vhazování již není tak jednoznačnou záležitostí

Petr Vampola sice i nadále vévodil v počtu podstoupených vhazování, nicméně tentokrát se už musí o první příčku dělit s Michalem Bulířem. Oba zmiňovaní nastoupili k 256 buly, mistr světa z roku 2010 vybojoval kotouč pro své mužstvo v 56,25 %, Bulíř poté v 55,08 %.

Celkově největší úspěšnosti docílilo Petr Jelínek 60,62 % při 226 pokusech a Michal Řepík 68,18 % ze 44 pokusů.



Ohlédnutí pohledem zajímavých statistik, které nejsou tak často zmiňované, máme již sebou. Na to, jestli dokáží Tygři ukořistit minimálně podobná čísla i v příštím ročníku, si budeme muset počkat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit