Bílí Tygři Liberec

Krutý výsledek pro reprezentaci U19. V Kanadě jí i s Tygry v sestavě těsně unikly medaile

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Čeští reprezentanti se z turnaje World Hockey A Challenge vracejí bez cenných kovů. Za výkony by si je však určitě zasloužili! Vinou semifinálové porážky s Ruskem si Češi zahráli "pouze" o třetí místo. S USA byli po většinu zápasu lepší, jenže nezvládli prodloužení. V průběhu turnaje se skvěle prezentovali i všichni tři nominovaní Tygři - Jakub Rychlovský, Adam Najman a Adam Klapka!

Také v duelu se Spojenými státy se v podání našich reprezentantů potvrdily nepříliš povedené vstupy do utkání. Úvodní třetina nicméně žádnou branku nepřinesla, načež Česko převzalo iniciativu do svých rukou a na ledě mělo nečekaně výraznou převahu! Na první gól se čekalo až do 46. minuty. A po hříchu to byl americký Farrel, který z dorážky změnil skóre.

Hráči se lvem na dresu se trápili v koncovce, překonat skvěle chytajícího Haidera vypadalo jako nemožný úkol. Když už byla situace kritická, přece jenom se podařilo vyrovnat! V čase 59:56 se Daniel Poizl zmohl na pokus od mantinelu a kotouč si rukou srazil do vlastní brány jeden z obránců. Na řadu tedy přišlo prodloužení.

A v něm už to byla tradičně malinko loterie. Bohužel pro naše mladíky se smutným koncem. Parádní individuální akci Přikryla nadvakrát zneškodnil Haider a na druhé straně se před brankářem Dobešem nemýlil pronikající Kuntar. Česká reprezentace se tak i přes velice sympatické výkony musela smířit pouze se čtvrtou příčkou. Do posledního zápasu zásahl Jakub Rychlovský s Adamem Najmanem, Adam Klapka v sestavě tentokrát chyběl.

Zlaté medaile připadly Rusku, které v nesmírně napínavé bitvě udolalo Kanadu East. Vítěznou branku přitom vstřelilo až ve druhém prodloužení, konkrétně v 86. minutě!

Také český tým však na akci zanechal výborný dojem. Kanadský hokejový expert Steven Ellis si projev našich reprezentantů nemohl vynachválit: "Krutý výsledek pro Česko. Některé ze svých elitních hráčů vinou kempu U20 nemělo k dispozici, přesto parta bez větších jmen společnými silami prožila ohromný turnaj. Pro mě to byl nejlepší celek ke sledování," napsal na svůj twitterový účet.

USA - Česko 2:1 po prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Farrell (Berger, Miller), 63. Kuntar (Koster, Knies) – 60. Poizl (Pšenička, Barinka).
Sestava USA: Haider – Koster, Krenzen, Berger, Miller, Meehan, Reid, Millar – Fontaine, Brisson, Farrell – Pitlick, Kuntar, Colangelo – Knies, Caponi, Silianoff – Groll, Lopina, Rolston – Laferriere.
Sestava Česka: Dobeš – Poizl, Šiller, Kowalczyk, Rutar, Z. Malík, Volráb – Jindra, Barinka, Pšenička – Všetečka, Najman, Rychlovský – Bernat, Přikryl, Jelínek – Princl, Morong, Poppel.

Foto: Matthew Murnaghan, Hockey Canada Images

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit