Bílí Tygři Liberec

Kváča držel neprůstřelnost dlouhých 178 minut! Pomohl k postupu a zapsal se i do dějin

Date of publication Author Jan Kousal

Hradec Králové/Liberec - V úchvatném světle se ve čtvrtfinálové sérii s Hradcem Králové předvedl liberecký brankář Petr Kváča. Třiadvacetiletý rodák z Brandýsa nad Labem pomohl Bílým Tygrům do semifinále dlouhou sérií bez obdrženého gólu, která se protáhla až na metu 178 minut a 11 sekund.

Když v prvním čtvrtfinálovém duelu zvyšoval hradecký Jakub Orsava v čase 28:01 už na 3:0 pro Východočechy, asi si nikdo neuvědomoval, co se právě začíná psát za příběh. A především jak dlouho bude trvat.

Právě Orsavova trefa se totiž stala bodem nula pro Petra Kváču v cestě za jeho téměř rekordní neprůstřelností ve vyřazovacích bojích. Maskovaný Tygr nejprve pomohl Severočechům otočit zápas číslo jedna a v následujících dvou střetnutích vychytal pokaždé čisté konto.

Už před čtvrtým duelem v Hradci tak bylo jasné, že se Kváča zařadil mezi českou brankářskou smetánku. Otázkou zůstávalo jen, jak dlouho ještě liberecký fantom dokáže posouvat svou dechberoucí sérii bez obdržené branky v play-off.

Ta se nakonec zastavila na kótě 178 minut a 11 sekund. Delší interval mezi dvěma obdrženými góly dokázali v historii českého play-off udržet jen Roman Čechmánek v roce 2000 (196:12) a Roman Málek o rok později (192:33).

Skok na třetí místo historických tabulek je ještě o to úctyhodnější, že Kváča zaznamenal svou rekordní sérii ve vyřazovacích bojích české nejvyšší soutěže coby debutant. Především pak ale pomohl šelmám k postupu přes velice silného protivníka. Jen tak dál!

Radost Tygrů v čele s Petrem KváčouPetr Kváča zasahuje

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit