Bílí Tygři Liberec

Laboratoř Chemiků funguje, budou Tygři v pátek připraveni?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři se vrací na domácí led, v pátečním podvečeru nastoupí proti litvínovské Vervě. Ta během aktuálního ročníku na naše mužstvo již dvakrát vyzrála, budou Tygři tentokrát na alchymii z laboratoře Chemiků připraveni?

Verva se stává neoblíbeným soupeřem, bude odveta úspěšná?

Oba dva dosavadní vzájemné zápasy ovládli Litvínovští, vždy navíc nejtěsnějším možným rozdílem. Nejprve v rámci dvanáctého kola ovládli prodloužení poměrem 3:2 a poté vyloupili i Home Credit Arénu, kde přerušili tygří sérii dvanácti vítězných zápasů v řadě.

Nyní je ideální příležitost na odplatu, šelmy by si tak spravily chuť po porážce na půdě brněnské Komety. Úkol to však nebude vůbec jednoduchý, Verva se drží v těsném závěsu za třetími Moravany a na vedoucí dvojici jí zbývá pouze sedm, potažmo osm bodů.



Úspěch černo-žlutých? Zkušenost v podobě Hübla s Lukešem

Ofenzivní duo si dohromady připsalo už 59 kanadských bodů a patří k velkým oporám kádru. Oba dva nezmeškali ani jeden zápas a oba dva rozhodli úvodní dva duely s Tygry. Viktor Hübl (14+15) skóroval tři vteřiny před koncem prodloužení prvního zápasu, František Lukeš (13+17) naopak dvěma brankami rozsekl zápas pod Ještědem.

Zajímavé bude sledovat i obě brankoviště. Mezi tyčemi Chemiků totiž čaruje Jaroslav Janus. Jeho čísla 93, 52 % úspěšnosti zásahů a 1,82 branky na utkání hovoří za vše. V posledním extraligovém kole však dostal příležitost Michael Petrásek a vychytal výhru proti pražské Spartě. V dresu modrobílých se skvěle doplňuje dvojice Roman Will- Ján Lašák. Kdo z maskovaných mužů nakonec dostane přednost a kdo zařídí svému celku výhru?



Forma kolísá. Obě mužstva střídají prohry s výhrami

Vstup do roku 2017 byl pro oba celky rozdílný. Zatímco Tygři prohráli na ledě Hradce Králové, Litvínov v dramatickém utkání s Karlovými Vary zvítězil 3:2. Svěřenci trenéra Filipa Pešána následně přemohli Vítkovice poměrem 2:1 a podlehli Kometě 0:3.

Verva naopak v rámci 36. kola podlehla plzeňským Indiánům 2:4 a poradila si s pražskou Spartou, která sice v závěru zápasu dotahovala, ale vyrovnávací branku rozhodčí po střetu Vrány s brankářem Petráskem neuznali.

Zajímavý zápas Tygrů s Litvínovem je naplánován na pátečních 17:20 a bude se odehrávat před kamerami České televize.

Bílí Tygři Liberec vs. HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 57
Bilance: 25 – 4 – 2 – 7 – 17
Skóre: 158:146

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit