Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd: Když hrajeme naši hru, je těžké nás porazit!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Svěřenci trenéra Patrika Augusty po skvělém výkonu porazili brněnskou Kometu jednoznačně 5:0 a vrátili se tak na první místo tabulky. Velkou měrou se na vítězství podílel i obránce Ladislav Šmíd, který jako obvykle na ledě strávil nejdelší čas ze všech Tygrů a jednou dokonce nahradil brankáře Dominika Hrachovinu a zabránil prakticky jistému gólu. „Někdy prostě Hráškovi musíme pomoct, i když chytá výborně," směje se liberecká opora.

Láďo, s předvedeným výkonem panuje spokojenost, že?
Jojo, hráli jsme svou hru. Poslední dva zápasy jsme sice vyhráli, všichni jsme ale cítili, že náš výkon nebyl ideální. Něco jsme si k tomu řekli a proti Brnu nastoupil jiný tým. Hráli jsme dobře v obraně, gólman nás podržel, útočníci dobře forčekovali a skvěle se vraceli zpátky. Hned po získání puku jsme se dostali do jejich třetiny, kde s námi měl soupeř problémy.

Výsledek značí, že jste byli jasně lepší…
To sice ano, lehké to ale rozhodně nebylo. My jsme tomu dali všechno, naší hrou jsme je nepouštěli k žádným větším šancím. Víme, že když hrajeme soustředěně a zodpovědně, je těžké nás porazit.

Při jedné situaci jsi si vyzkoušel i roli gólmana…
Jo, to je pravda (smích). Někdy prostě Hráškovi musíme pomoct, i když zatím od jeho příchodu chytá neskutečně a hodně nás drží.

Ty jsi se během utkání zúčastnil několika potyček...
Byl to správný zápas proti Kometě. Bylo to trochu vyostřené. Rány a modřiny se ale zahojí a my jsme moc rádi za tři body.

Po výhře proti Kometě jste se posunuli na první příčku…
Já na tabulku moc nekoukám, to je důležité až na konci sezóny. Pro nás je hlavní dostat se do play-off z výhodné pozice. Víme, že třeba Sparta taky hraje v laufu, my se však soustředíme na naše výkony a chceme předvádět kvalitní hru.

Teď vás dvakrát za sebou čeká Plzeň, co od ní čekat?
Další kvalitní soupeř. Mají Milana Gulaše, kromě něj tam ale samozřejmě je několik dalších výborných hráčů. Rádi hrají na puku a zejména doma jsou hodně nepříjemní. My už jsme ale několik těžkých venkovních zápasů zvládli. Pokud si budeme všichni plnit své role, budou to proti nám mít hodně těžké. Teď máme před sebou takový týden pravdy, měli jsme Kometu, čekají nás Plzeň a Třinec. Ukáže se, jak si v lize opravdu stojíme. Doufám, že to zvládneme!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit