Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd: Musíme konečně bodovat naplno!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Už potřetí v řadě došel zápas Bílých Tygrů do prodloužení. Proti Chomutovu se tým trenéra Karla Mlejnka musel smířit s jediným bodem. "Dál už ztrácet nemůžeme," ví moc dobře obránce Ladislav Šmíd.

Čím to je, že se vám nedaří zvítězit po základní hrací době?
Už je to takové unavující. Tlačíme, tlačíme, pořád do soupeře bijeme, ale potom uděláme nějakou individuální chybu a ztrácíme body. Kolikrát hrajeme dobře, ale přijdeme o kotouč ve středním pásmu, zkrátka pak dostáváme laciné branky. Trvá to od začátku sezony, říkáme si to před každým zápasem, ale nic se na tom nemění.

Takže za ztráty podle tebe mohou individuální chyby?
Střídáme se v tom snad všichni. To není o tom, že by někdo něco dělal schválně, ale je to pokaždé to samé. Stojí nás to cenné body, trápíme se pravidelně až do prodloužení.

Pravidelně bodujete, nicméně ani tak se vám nedaří poskočit do elitní desítky. To musí být náročné?
Je zásadní rozdíl, jestli máte tři body, nebo jen dva nebo jeden. Zaplať pánbůh, že jsme alespoň vyrovnali, ale tabulka je hrozně vyrovnaná. Musíme bodovat naplno, nemůžeme se koukat na to, s kým hrajeme. Speciálně na domácím hřišti už nemůžeme ztrácet.

Má současná situace vliv na vaši psychiku?
Jsme profesionálové, musíme se podle toho chovat. Když jdeme na led, musíme zapomenout, co bylo, a odevzdat sto procent týmu. Nezajímá mě, kdo má jaké jméno na dresu, jestli je mladej nebo starej. Všichni musíme makat jeden za druhého a bodovat.

Co vlastně rozhodlo konkrétně zápas s Chomutovem?
Druhou třetinu jsme je docela tlačili, šance jsme měli, ale nevyužili jsme to. Pak se udělá jedna dvě chyby a rázem prohráváme 1:2. Sice jsme zápas dostali alespoň do prodloužení, ale zase jsme se nechali vyloučit a v oslabení jsme inkasovali.

Může vám pomoci rychlé tempo, v němž vás čekají v závěru roku 2017 další dva zápasy?
Je to pro nás asi lepší, že se v tom nemusíme moc šťourat a přemýšlet nad zápasy, které jsme vyhráli za dva body nebo prohráli. Je lepší se rovnou koukat dopředu a soustředit se na Spartu. V téhle chvíli už ztrácet prostě nemůžeme, potřebujeme bodovat naplno.

Ladislav Šmíd vyváží kotouč

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit