Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd po šestém utkání: Je to pro nás obrovské zklamání a velké ponaučení do příští sezóny

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Třinec/Liberec - Bohužel to nevyšlo. Tygři jeli do Třince s tím, že musejí vyhrát, to se jim však nepovedlo a sezónu 2018/19 končí na druhém místě. Jednou z nejdůležitějších postav celé sezóny byl Ladislav Šmíd, který byl jednoznačně nejvytěžovanějším hráčem celé extraligy. "Chtěl bych klukům poděkovat za celou sezónu, byla to paráda, bohužel jsme nakonec byli o malinko horší než Třinec," říká velezkušený obránce.

Jak hodnotíš dnešní zápas?
Byl podobný těm minulým, obrovský boj. Rozhodly detaily, malé chyby, bohužel nám to nevyšlo. Když dostanate takhle na konci góla, je hodně těžké se z toho oklepat. Gratuluju Třinci, hráli výborně, byli o kousek lepší než my, musíme si to přiznat. Je to pro nás obrovské zklamání a velké ponaučení do příští sezóny.

Z čeho konkrétně se můžete ponaučit?
Z těch malých detailů. Sami jste to viděli, hlavně v tom pátém zápase. Tlačili jsme je, nedali jsme však gól a jeli jsme do Třince za stavu 2:3. Samozřejmě jsme nesložili zbraně, myslím si, že jsme to páté a šesté utkání odehráli slušně, bohužel zase přišla malá chyba a byl konec.

Ukázala se velká důležitost třetího bodu v sérii?
To ani ne, dneska jsme to ještě mohli otočit. Nemůžeme ale dostat rozhodující gól v posledních deseti minutách, to už se nám stalo i s Kometou. To se prostě nemůže stávat.

Mrzí teď hodně to první a třetí utkání, ve kterých jste nepředvedli moc dobrý výkon?
Jo, v těhle zápasech jsme vůbec nehráli naší hru. Domů jsme ale jeli za stavu 2:2, na to, jak jsme hráli, to byl hodně dobrý výsledek. Pak jsme však prohráli v prodloužení, shodou okolností to podle mě byl náš nejlepší výkon. Byli jsme lepší, oni měli trochu víc štěstí. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, my jsme zase vyhráli ten čtvrtý duel, ve kterém byli lepší oni.

Jak dlouho tě to bude mrzet?
Bude to bolet hodně dlouho, mám na to celé léto, abych to skousnul. Je to pro mě obrovské zklamání. Samozřejmě nemůžeme říkat, že to je neúspěch, jsem na náš tým pyšný. Chtěl bych klukům poděkovat za celou sezónu, byla to paráda. Makali jsme, bojovali jsme, bohužel jsme ale nakonec byli o malinko horší než Třinec.

Zvažuješ ještě reprezentaci?
Už jsem se z repre omluvil. Samozřejmě mě to mrzí, chuť by tam byla. Bylo to z rodinných důvodů, odcestuju do Kanady, budu tam s rodinou.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit