Bílí Tygři Liberec

Liberec doma přivítá Litvínov. Zůstane stoprocentní?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři se v rámci 3. kola české nejvyšší soutěže utkají s litvínovskou Vervou. Udrží šelmy stoprocentní bilanci proti soupeři, který na svůj první bod stále čeká? Odpověď se začne rýsovat v pátek od 18 hodin, kdy utkání v liberecké Home Credit Aréně startuje.

Do nového ročníku pravou nohou

Bílí Tygři za sebou mají velice povedený vstup do nové sezóny. První hrací víkend přinesl šelmám plný počet bodů, úchvatné skóre 11:2 navíc znamená, že se Severočeši usadili tam, kde se jim v posledních letech hodně líbí – tedy na čele tabulky.

K tomu, že se Liberec opět objevil na prvním místě soutěže, výrazně přispělo otevírací utkání s Pardubicemi, v němž Augustova družina nasázela hned sedm branek. Útočný elán pak z Tygrů nevyprchal ani v Olomouci. Výhra 4:1 jim zajistila stoprocentní bilanci po dvou kolech, kterou se mohou pochlubit už jen hokejisté z Třince a Hradce Králové.

Litvínovský brankář po úspěšném zákroku

Verva s nulou

Litvínovská Verva prožila hodně rozporuplný začátek extraligové sezóny. O první kolo ji připravil koronavirus v týmu Vítkovic, další dva zápasy černožlutí prohráli, což znamená, že si do tabulky dosud nepřipsali ani bod.

Odloženou premiéru v sezóně 2020/2021 si extraligoví šampióni z jara 2015 odbyli ve druhém kole proti Hradci Králové. V domácím prostředí však nedokázali zastavit střelce Mountfieldu a o pár dní později ještě vyšším rozdílem podlehli třineckým Ocelářům. I proto se zatím Verva krčí s nulou až na dvanáctém místě jen o skóre před Zlínem a Českými Budějovicemi.

Lukáš Derner posílá puk na Denise Godlu

Vyrovnaná příprava

Bílí Tygři mají s Vervou zkušenost z nedávného Generali Česká Cupu. V rámci přípravného turnaje spolu oba týmy odehrály dva vyrovnané zápasy a pokaždé se radovali hosté. Zatímco pod Ještědem triumfoval o gól Litvínov, šelmy zvládly nájezdy na Zimním stadionu Ivana Hlinky.

Kdo zvládne první vzájemnou konfrontaci v rámci letošního ročníku extraligy, uvidíme v pátek. Úvodní buly je v Liberci naplánované na 18:00.

Bílí Tygři Liberec vs. HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 72
Bilance: 31 – 7 – 2 – 10 – 22
Skóre: 211:192

Zajímavosti

  • Litvínovská defenziva bude čelit nejproduktivnějšímu hráči extraligy. Zajímavé je, že v útočných řadách Liberce bychom ho nenašli. Ano, hádáte správně, lídrem kanadského bodování soutěže je totiž bek Ladislav Šmíd.
  • Loňská sezóna Vervě příliš nesedla. Svědčí o tom i bilance 0:4 na zápasy s Bílými Tygry.
  • V létě na sebe oba týmy narazily v rámci Generali Česká Cupu. V prvním z obou duelů kralovaly defenzivy a hostujícímu Litvínovu stačil k vítězství jediný gól.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit