Bílí Tygři Liberec

Liberec poměří síly s nejlépe střílejícím týmem soutěže, ve dvanáctém kole vyzve Plzeň

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Po utkání Ligy mistrů ve švýcarském Davosu se Bílí Tygři opět vracejí do extraligového kolotoče. V rámci dvanáctého kola zajíždí na horký plzeňský led, který místní Indiáni hájí velmi důsledně. Šelmy ale vyhlíží první venkovní body a západ Čech tak jistě čeká atraktivní podívaná.

Zakletá venkovní utkání

Bílí Tygři prožívají rozpačitý vstup do sezóny a po deseti odehraných utkáních se zatím krčí na dvanácté příčce se ziskem dvanácti bodů. Liberecké trápí především zápasy na ledech soupeřů, odkud si ještě nepřivezli ani bod. Naopak v domácím prostředí svěřenci trenéra Pešána body sbírají. Ty poslední získali v utkání s Pardubicemi, které porazili 4:1. Do utkání v Plzni tak Liberec jde s jasným cílem - vybojovat první venkovní body v sezóně.

Nutno podotknout, že Tygři od začátku sezóny bojují na dvou frontách. Kromě extraligy se účastní také hokejové Ligy mistrů. V té se jim vede lépe než v české nejvyšší soutěži, když v základní skupině obsadili druhou příčku za švédským Växjö a vybojovali si tak postup do vyřazovací fáze této mezinárodní soutěže. Poslední skupinové utkání Ligy mistrů odehráli Bílí Tygři v Davosu, kde sice prohráli 2:3, ale s týmem plným mladíků se prezentovali velmi sympatickým a bojovným výkonem.

Lukáš Vantuch pod plzeňským Stachem

Raketový start

Indiáni vstoupili do letošního ročníku úspěšně. Z jedenácti odehraných utkání prohrála Plzeň jen třikrát, z toho pouze jednou v základní hrací době. Povedený úvod Západočechům prozatím vynesl druhou příčku, o dva body za vedoucí brněnskou Kometou. Právě souboj těchto dvou týmů přineslo minulé extraligové kolo. Plzenští vyzvali Brno na svém ledě a po první třetině vedli 3:0. Poté se ovšem obraz hry změnil, Jihomoravané postupně vyrovnali a obrat dokonali v prodloužení.

Plzeň po předchozím nepovedeném ročníku přivedla několik posil, mezi nimi například brankáře Miroslava Svobodu, útočníky Tomáše Mertla, Petra Straku, navrátilce Milana Gulaše a také Dominika Kubalíka, který se na západ Čech vrátil z nepovedeného angažmá v KHL. A právě tito hokejisté byli v dosavadních zápasech tahouny týmu.

Petr Jelínek bojuje o kotouč

Svoboda odchytal devět utkání s úspěšností přes dvaadevadesát procent. V ofenzivě řádí právě trojice Gulaš (15 bodů), Mertl (16 bodů) a Kubalík (19 bodů). Mezi obránci patří k nejaktivnějším Petr Kadlec a Michal Moravčík (oba 4 body). Druhý jmenovaný se navíc může pochlubit vynikající bilancí účasti na ledě +14.

Bílé Tygry tak nečeká nic snadného, o to víc budou potřebovat vaši podporu! Pokud plánujete podpořit naše hokejisty přímo na místě, utkání začíná v Home Monitoring Aréně v pátek 13. 10. v 17.30.

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 60
Bilance: 28 – 4 – 3 – 6 – 19
Skóre: 170:167

Naposledy se Liberečtí představili na plzeňském ledě koncem března tohoto roku v šestém utkání čtvrtfinále play off. V zápase plném šancí nakonec přetlačili urputně bojující domácí 5:4 a zajistili si tak postup do semifinále. Utkání si můžete připomenout na tomto videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit