Bílí Tygři Liberec

Liberec vyzve vedoucí Vítkovice

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Podobně jako v předchozích dvou kolech čeká na Bílé Tygry i tentokrát pořádně tvrdý oříšek. Třetím soupeřem libereckých šelem totiž budou extraligoví lídři z Vítkovic. Páteční klání se na ostravském hřišti hraje od 17:30.

Hurá na lídra

Liberec v úvodu probíhajícího ročníku rozhodně nemá jednoduchý los. Po úvodním dvojzápase s Hradcem a Spartou tentokrát svěřenci Patrika Augusty zavítají na led vedoucích Vítkovic. Ty se na čele usadily díky vítězné úterní předehrávce s třineckými Oceláři. Severočeši jsou v tabulce třetí, nicméně v případě vítězství mohou aktuálního lídra klidně i přeskočit.

Obhájci stříbrných medailí vstoupili do letošního ručníku velmi razantně. V úvodním utkání zvítězili na ledě Hradce Králové a o čtyřiadvacet hodin později předvedli další úctyhodný výkon. Po první třetině sice liberecká družina prohrávala se Spartou jasně 2:6, zásluhou impozantního obratu ale nakonec slavila cenné dva body.



Odlivu hvězd navzdory

Ridera za sebou nemá úplně jednoduché léto. Tým Jakuba Petra se musel vyrovnat se ztrátou svých největších hvězd. Reprezentační brankář Patrik Bartošák přestoupil do sousedního Třince, Rostislav Olesz prchl do Olomouce a skončila také dlouholetá opora Roman Szturc.

I navzdory velkému odlivu hvězd však Vítkovice vstoupily do extraligy parádně. V prvním kole sice klopýtly doma se silnou Olomoucí, ale dál už byly stoprocentní. Plný počet bodů získaly jak na ledě Zlína, tak v ocelářském derby s třineckými mistry.



Kdo bude chytat?

Zásadní otázka startéra pátečního utkání musí vrtat hlavou oběma koučům. Vítkovice po odchodu Bartošáka vsadily na mladou dvojici Daniel Dolejš a Miroslav Svoboda, což zatím ostravskému celku přináší ovoce. V probíhajícím ročníku už se oba zapsali do mysli hokejové veřejnosti skvělými výkony.

Liberec naproti tomu šel do sezóny s Justinem Petersem jako brankářem číslo jedna. Však také kanadský gólman vychytal vítězství hned při svém prvním ligovém startu za Tygry. Nedělní klání se Spartou ale dochytal Marek Schwarz, který byl jednou z naprosto stěžejních postav libereckého obratu.

Kdo nakonec bude hájit libereckou klec a jak si šelmy ve Vítkovicích povedou, uvidíme v pátek. Úvodní buly je naplánováno na 17 hodin a 30 minut.

Bílí Tygři Liberec vs. HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 68
Bilance: 33 – 3 – 3 – 6 – 23
Skóre: 186:177

A takhle vypadalo zatím poslední utkání obou soupeřů:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit