Bílí Tygři Liberec

Libor Hudáček o Hrachovinově práci s hokejkou: Snažíme se jeho um proměnit ve výhodu

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec – Bílí Tygři se mohou pyšnit již jedenáctizápasovou vítěznou šňůrou na domácím ledě. Naposledy zkoušely prolomit tuto statistiku Pardubice, ale ani ony libereckou pevnost nedobyly. Šelmy se mohly těšit z výhry 5:2. „Hlavně doma bychom měli být silní,“ usmívá se Libor Hudáček, který proti Dynamu zaznamenal po jednom gólu a jedné asistenci.

Jak bys zhodnotil zápas s Pardubicemi?
Sehráli jsme další těžké utkání proti soupeři, který bojuje o život. Zvládli jsme první třetinu, ve které jsme využili přesilovku, ta nám pomohla. Myslím si, že jsme předvedli dobrý týmový výkon. Připravili jsme se na zápas, věděli jsme, co nás čeká a našli jsme cestu, jak vyhrát.

Nejsou kolikrát zápasy proti týmům z nižší části tabulky těžší než duely proti celkům z horní části?
Paradoxně ano. Nikdo nechce vypadnout, nikdo nechce být dole a právě proto je to těžší. Každý z týmů se navíc chce vytáhnout proti Liberci, takže je to obtížnější.

Na Kladně jste nevstřelili branku. Jak pro vás bylo psychicky důležité, že jste se v posledních dvou střetnutích prosadili hned v úvodních minutách?
Sledovali jsme video ze zápasu s Kladnem. Bylo vidět, že tam chybělo trochu štěstíčka, Denis Godla navíc podržel svůj tým. My víme, že máme dobrou ofenzivu a umíme dávat góly. Může se stát, že žádná branka nepadne. My ale jdeme dál a víme, že jako tým máme sílu.

Co říkáte na Dominika Hrachovinu a jeho práci s holí? Proti Dynamu působil jako šestý hráč v poli.
Jeho velmi dobrou práci s hokejkou využíváme, umí nám puky posouvat. I na tomto jsme zapracovali a snažíme se jeho um proměnit ve výhodu.

Doma jste vyhráli pojedenácté za sebou, jak moc to zvedne sebevědomí?
Já to ani moc nesleduji, spoluhráči přeci jen trochu ano. Víme, že bychom měli být, hlavně doma, silní. Ostatně se říká: můj dům, můj hrad. Vyhráváme asi kvůli tomu, že týmy k nám mají delší cestu (úsměv). Drží nás vzadu gólman a dáváme góly. Jen doufám, že jsem to nezakřikl a těším se na nedělní zápas s Brnem!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit