Bílí Tygři Liberec

Libor Hudáček ve finální nominaci slovenské reprezentace na domácí MS!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři budou mít svého zástupce na světovém šampionátu, který startuje již v pátek. Ve finální nominaci domácího Slovenska nechybí útočník Libor Hudáček. Tygří stopu pak nalezneme i v realizačním týmu.

Libor Hudáček se do přípravy slovenského týmu připravil teprve v minulém týdnu, v posledních dnech navíc bojoval s nemocí a bral antibiotika. Ani to ale nezabránilo tomu, aby ho kouč Craig Ramsay zařadil na svou finální soupisku. Hudáček je tak jedním z pouhých dvou zástupců české extraligy v slovenském národním týmu. Spolu s ním reprezentuje nejvyšší českou soutěž ještě brankář Brna Marek Čiliak.

V nominaci Slovenska je hned devět zámořských posil. Z NHL Slováky doplnili Christán Jaroš, Andrej Sekera, Erik Černák, Martin Marinčin, Richard Pánik a Tomáš Tatar, z farmy pak Patrik Rybár, Marián Studenič a Marko Daňo. Kromě nich nechybí také hráči z domácí extraligy či KHL.

Jako hlavní kouč povede tým kanadský trenér Craig Ramsay, jemuž budou asistovat Róbert Petrovický, Michal Handzuš a tygřím fanouškům velmi dobře známý Andrej Podkonický. Ten navíc není jediným Tygrem v realizačním týmu, doplňuje ho trenér brankářů Ján Lašák, který ještě před dvěma lety hájil branku tygřího A-týmu.

V prvním utkání naskočí v pátek proti favorizovaným Spojeným státům. Start Libora Hudáčka v tomto zápase je vzhledem k zdravotním potížím zatím nejistý. Jak si Slovensko na domácí půdě povede?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit