Bílí Tygři Liberec

Liga mistrů startuje! Prestiž soutěže rok od roku roste, říká Ctibor Jech

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Právě dnes se rozjíždí třetí ročník hokejové Ligy mistrů. Stejně jako v předchozích případech také tentokrát zasáhne do bojů o hokejový trůn náš tým, který tak bude jedním z šesti extraligových účastníků. "Rádi bychom také do této sezony vstoupili co nejlépe," věří generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

V novém ročníku ještě bude platit systém, kdy se 48 týmů rozdělilo do 16 skupin po třech celcích, z nichž dva postoupí do následného play-off. To se již hraje systémem doma-venku. Skupinová fáze odstartuje právě v úterý 16. srpna, Bílé Tygry pak čeká první utkání již v neděli, kdy v Home Credit Areně od 14:30 přivítají norský Lorenskog.

Tento duel bude vůbec prvním soutěžním utkáním svěřenců trenéra Filipa Pešána v ročníku 2016/17. A právě podobný start byl podle generálního manažera Bílých Tygrů Ctibora Jecha jedním z klíčových bodů loňského mistrovského úspěchu: "Minulá sezona se nám povedla z velké části právě díky dobrému začátku v Lize mistrů. Zároveň tím chceme také přispět k růstu českého hokeje v mezinárodním měřítku," přidává.

Generální manažer Ctibor Jech:

"Kontakt s mezinárodním hokejem jsme nutně potřebovali. Ve světě se hraje jinak, stejně tak svět vidí některé naše věci. Zápasy mají úplně jiné parametry, než v extralize. Konfrontace hokejových klubů v rámci celé Evropy přispívá všem klubům, které se jí účastní. "

Jedním z cílů klubu v nové sezoně je také přilákat do ochozů Home Credit Areny co nejvíce diváků. "Už loni jsme udělali mnoho práce, abychom fanoušky přilákali. Ale to je často problém i na extraligu v září. Nyní spoléháme na to, že si zápasy Ligy mistrů nenechají ujít permanentkáři, protože celosezónních vstupenek jsme prodali dost. Věříme, že se to tak letos ve skupinové fázi posune směrem kupředu, v dalších kolech už to problém nebývá," říká Jech.

Současný ročník je navíc poslední, v němž mají Bílí Tygři účast jako zakládající mužstvo a akcionář soutěže jistou. V novém systému, který vejde v platnost v sezoně 2017/18, se počet účastníků sníží na 32, kteří budou rozděleni do osmi skupin po čtyřech. Od tohoto kroku si vedení soutěže slibuje zvýšení prestiže a kvality soutěže. Česká republika by v tuto chvíli podle mezinárodního žebříčku měla v Lize mistrů čtyři zástupce, tento počet se však může změnit.

Podle Ctibora Jecha zúžení soutěži prospěje. "Prestiž se tímto novým systémem rozhodně zvyšuje a my projektu Ligy mistrů věříme a budeme ho nadále podporovat. Vysoce prestižní mezinárodní klubová soutěž hokeji chyběla, ale nyní jsme na dobré cestě," uzavírá Jech.

Ještě než však tyto změny vstoupí v platnost, odstartuje ten současný ročník Ligy mistrů. Nezbývá než věřit, že do něj náš tým vstoupí v neděli co nejlépe. Buďte u toho! Vstupenky na utkání s norským vicemistrem jsou již v prodeji!

Lukáš Derner vyráží do útoku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit