Bílí Tygři Liberec

Los Ligy mistrů se blíží. Na koho narazí Tygři tentokrát?

Date of publication Author Jan Čermák

Už příští středu 22. května se v dějišti světového šampionátu ve slovenské Bratislavě uskuteční los šestého ročníku hokejové Ligy mistrů. Popáté u toho nebudou chybět ani Bílí Tygři, kteří si zajistili místenku v elitní evropské soutěži díky triumfu v základní části Tipsport extraligy v uplynulé sezoně. Na koho mohou ve skupině Champions Hockey League narazit?

Soutěže se už třetím rokem zúčastní 32 mužstev, tentokrát ze 14 zemí. Bílí Tygři budou jako druhý nejvýše nasazený tým z České republiky ve druhém výkonnostním koši. Ve skupině se tak potkají s evropskými giganty z prvního koše, ale i s exotickými kluby z méně tradičních hokejových zemí.

Velmoce v čele s Frölundou

V Lize mistrů nemůžete narazit na atraktivnějšího soupeře, než jakým je švédská Frölunda, která je trojnásobným vítězem CHL a i v příštím ročníku bude hlavním adeptem na celkové prvenství. Letos navíc popáté ve své historii ovládla také domácí Elitserien. Bílí Tygři se s Frölundou utkali v předminulé sezoně, kdy v osmifinále v nervydrásající bitvě favorita vyřadili. Dosud jsou tak jediným týmem, kterému se něco podobného podařilo.

V prvním koši ovšem číhají i jiné velkokluby. Färjestad je dalším z týmů, přes které dokázali liberečtí hokejisté v Lize mistrů přejít. Stalo se tak v šestnáctifinále ročníku 2016/17. Zajímavým by jistě byl i souboj se švýcarským Bernem, jenž má v CHL pravidelně nejvyšší průměrnou návštěvnost na domácích utkáních. Atmosféra v tamní PostFinance-Areně umí být opravdu strhující.

Je libo exotika?

V rámci CHL jsou ale další destinace, do kterých Tygři dosud nezavítali. A nemusíme přitom chodit daleko. Z mezinárodní EBEL se kvalifikovaly tři rakouské týmy, zajímavý by byl i souboj v sousedním Polsku. Podruhé v řadě totiž do Ligy mistrů postoupilo GKS Tychy. Bílí Tygři zatím nehráli ani v Bělorusku (Yunost Minsk), Dánsku (Rungsted Seier Capital) či Francii (Grenoble). Všechny tyto země mají po jednom účastníkovi a budou nasazeni do čtvrtého koše.

V neposlední řadě nesmíme zapomenout na Belfast Giants. Severoirský tým se do Champions Hockey League kvalifikoval vůbec poprvé, a to na divokou kartu jako druhý tým v Kontinentálním poháru. A kdo by nechtěl na hokej do Severního Irska? To se přeci normálně nepoštěstí, v rámci CHL ano! Tygři už navíc mají zkušenost se soupeřem z Britských ostrovů. Předloni změřili síly s velšským Cardiffem. Tehdy to byl zážitek pro hráče i fanoušky. Snad bude los k Tygrům opět štědrý a nadělí jim pestrou škálu protivníků, ať se mohou všichni skvěle bavit. O to přeci jde!

Kdo si zajistil účást v sezoně 2019/20

Bělorusko - Yunost Minsk
Česká republika - Bílí Tygři Liberec, HC Oceláři Třinec, HC Škoda Plzeň, Mountfield HK
Dánsko - Rungsted Seier Capital
Finsko - HPK Hämeenlinna, Kärpät Oulu, Tappara Tampere, Lahti Pelicans
Francie - Grenoble
Kontinentální pohár - Belfast Giants
Německo - Adler Mannheim, Red Bull Munich, Augsburger Panther
Norsko - Frisk Asker
Polsko - GKS Tychy
Rakousko - KAC Klagenfurt, Graz 99ers, Vienna Capitals
Slovensko - HC05 Banská Bystrica
Švédsko - Frölunda Indians, Färjestad Karlstad, Luleå Hockey, Djurgården Stockholm, Skellefteå
Švýcarsko - SC Bern, EV Zug, Lausanne HC, EHC Biel-Bienne, HC Ambrì-Piotta
Velká Británie - Cardiff Devils

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit